Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 2o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

  ΠΑΡΑ τα (απεργοσπαστικά) κόλπα! 70% η συμμετοχή στην απεργία του ΟΤΕ...

  Stelios Kydonakis
  Η διοίκηση μετά την επίδειξη αδιαλλαξίας που επέδειξε στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, σήμερα επιστράτευσε όλα τα μέσα για να περιορίσει την επιτυχία της απεργίας μας. Συγκεκριμένα:
  Προσπάθησε να αξιοποιήσει ως απεργοσπαστικό μηχανισμό το προσωπικό που είχε παραχωρηθεί από την ΟΜΕ-ΟΤΕ ως ποσοστό ασφαλείας.
  Προσπάθησε να αξιοποιήσει ως απεργοσπάστες τους τεχνικούς που ενώ είχαν δηλωθεί standby επέλεξαν να απεργήσουν.
  Έκανε το ίδιο με τους εργολάβους του Consolidation που σήμερα ζητούσαν υποστήριξη κάνοντας ότι αγνοούν ότι υπάρχει απεργία!
  Έδωσε άδειες και Repos κατά κόρον φαλκιδεύοντας το δικαίωμα στην Απεργία.
  Παραβίασε την συλλογική σύμβαση για τα ποσοστά ασφαλείας, ενθαρρύνοντας υπηρεσιακά στελέχη να αυτοσχεδιάσουν, σχετικά με τον αριθμό του προσωπικού που διατίθεται ως ποσοστό ασφαλείας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την περίπτωση προϊσταμένου στις πωλήσεις της Protergia που χαρακτήρισε όλο το προσωπικό του ως ποσοστό επιφυλακής!!

  Ό,τι και να σκαρφίστηκε η διοίκηση έπεσε στο κενό! Οι εργαζόμενοι απέργησαν μαζικά, παρόλη την προσπάθεια της διοίκησης να τους διαιρέσει και κατέγραψαν πρωτοφανή ποσοστά συμμετοχής από την πρώτη μέρα της απεργίας.
  Οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ, μετά την επιτυχημένη απεργιακή τους συγκέντρωση στο ΝΥΜΑ, πραγματοποίησαν πορεία στο Υπουργείο Εργασίας, όπου στην συνάντηση με τον Γ. Γραμματέα του υπουργείου απαίτησαν την επιστροφή του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα προ μνημονίου επίπεδα.
  Συνεχίζουμε αύριο σε όλη την χώρα. Τεχνικοί, Διοικητικοί, Εμπορικοί, Παλιοί, Νέοι, ΟΤΕ, Cosmote, E-Value, Δανειζόμενοι, ΟΛΟΙ! Προσπερνάμε τις διαιρέσεις και τις ντρίπλες της διοίκησης και απαντάμε στις ιταμές προκλήσεις και την αδιαλλαξία, με τον αγώνα και την αλληλεγγύη μας.
  Όλοι και αύριο στην Απεργία – Όλοι στον Αγώνα
  Συγκέντρωση ΟΜΕ-ΟΤΕ στο Δ. Μέγαρο στο Μαρούσι στις 10 πμ

  Συναδέλφισσες συνάδελφοι
  Τα ποσοστά συμμετοχής την πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας μας στην περιφέρεια Βορείου Ελλάδος όπως και πανελλαδικά άγγιξαν το 70% .
  Στο Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής το ποσοστό άγγιξε το 67%.
  Μεγάλο ρόλο στο χαμηλό για τα δεδομένα ποσοστό έπαιξαν οι άδειες και ρεπό που δόθηκαν απλόχερα από τους προϊσταμένους για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό, αλλά και δυστυχώς οι εργαζόμενοι την πρώτη ημέρα της απεργίας στο Διαμέρισμα και ειδικότερα στο Τεχνικό Τμήμα της Χαλκιδικής.
  Καλούμε τους συναδέλφους της Θεσσαλονίκης και ειδικά αυτούς της Χαλκιδικής να σταματήσουν να ρίχνουν νερό στον μύλο της διοίκησης και να συστρατευτούν με την μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων που αγωνίζονται.
  Όλοι μαζί για όλους μαζί.

  Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται από σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, με αίτημα αιχμής την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Το πρωί οι απεργοί συγκεντρώθηκαν έξω από το ΝΥΜΑ στη Βικτώρια και με πορεία κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Εργασίας. Δυναμικό «παρών» έδωσαν από τις Σωματειακές Επιτροπές του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) στον ΟΤΕ που παράλληλα έδωσαν και τη μάχη των απεργιακών περιφρουρήσεων.

  Αύριο Τρίτη, 31 Οκτώβρη, στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι.
  Στο υπουργείο Εργασίας, αντιπροσωπεία των απεργών συναντήθηκε με τον γγ του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη, ο οποίος ευθαρσώς δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στον ΟΤΕ. Από την πλευρά των εργαζομένων, τέθηκε το ζήτημα των απεργοσπαστικών μηχανισμών της διοίκησης, αλλά και των ευθυνών που έχει η κυβέρνηση, ιδιαίτερα με την προσπάθειά της να αλλάξει προς το χειρότερο τον συνδικαλιστικό νόμο και τις διατάξεις που ισχύουν για την κήρυξη μιας απεργίας.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 31 Οκτ 2017, 11:20:00 π.μ.

  Όλοι ξεχνούν ότι πήραν το ιδιωτικό χρέος και το έκαναν δημόσιο ΌΤΙ με το PSI του ΓΟΥΡΟΝΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥ διαλύσαν σύνταξης και ότι ψηφίσαν τα ελαστικά ωράρια ΕΡΓΑΣΙΑΣ και θελουν να μας ξανάπουλήσουν σοσιαλισμό!!!! η μόνη τους σωτηρία είναι να πάνε ανοιχτά με τον Κουλη... εξάλλου τα ίδια ΛΈΝΕ ΑΚΌΜΑ .. Αυτός ο Θεοδωράκης δεν ήταν που έλεγε το 2015 ότι αν το ΡΥΆΚΙ δεν πιάσει 10% θα έφευγε από την πολιτική;;

  Οι επενδυτές μας αγαπάνεΜΑς ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. Μας επιτρέπουν να δουλεύουμε με 300 ευρώ τον μήνα. Ή όταν είμαστε άνεργοι, μας αφήνουν να κάνουμε τους τεμπέληδες. Κι αν μας πηδάνε λιγάκι, το κάνουν για το καλό μας, ενώ ταυτοχρόνως μας θαυμάζουν για τις θυσίες μας. Είναι σαν να σου κόβουν το πόδι! ΚΑΙ Δεν χρειάζεσαι πλέον δύο παπούτσια κι έτσι κάνεις οικονομία! Ευχαριστείς μετά, αυτόν που σου έκοψε το πόδι ή όχι;!!!!! Θαυμάζει κι εκείνος τη μαλακία που σε δέρνει, ή όχι;Όλα είναι θέμα επενδύσεων, σύντροφοι! Σήμερα το Γ΄ Ράιχ επενδύει στο Δ΄ Ράιχ ! - τι χρείαν άλλων μαρτύρων έχομεν;…

  Οι κατακτητές μας όταν ακούν ελεύθερος επαγγελματίας βγάζουν σπυράκια με ΤΟ ΕΛΕΘΕΡΟΣ.....

  ΘΈΛΟΥΝ όλα τα επαγγέλματα να τα πάνε σε χέρια τον μεγάλων πολυεθνικών τους και αυτό μας το λένε ανάπτυξη ΚΑΙ όλοιοι δικοί μας ΠΟΛΊΤΙΚΟΙ ΚΑΡΓΙΟΛΙΔΕΣ ..Αυτό δεν το βρίσκει πουθενά στης δημοσκόπησης του το πανεπιστήμιου ΠΑ ΜΑΚ;;;που μας βγάζει το νεοφιλελεύθερο ΚΟΥΛΗ αξιόλογο ηγέτη;;;Όλοι γνωρίσουμε τι θελουν οι νέο φασίστες όπως ο Κουλης και το πασοκ ελιά δυ.ση.. Όλα τα ποτάμια =ελεύθεραεπαγγέλματα να παίσουν στον ΩΚΕΑΝΌ ΠΟΥ λέγετε πολυεθνική... Και το κάνουν με μεθοδικό και αδίστακτο τρόπο..ΌΛΟΙ.

  Uros

  Item Reviewed: ΠΑΡΑ τα (απεργοσπαστικά) κόλπα! 70% η συμμετοχή στην απεργία του ΟΤΕ... Rating: 5 Reviewed By: Press Fm