GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το "Μουσικόραμα" καθήλωνε τους έφηβους της δεκαετίας του '80 - Τι απέγινε ο παρουσιαστής Γιώργος Γκούτης

Ήταν η εποχή πριν από τη δορυφορική τηλεόραση που έφερε στην Ελλάδα το MTV, προτού μάθουμε τη συνδρομητική τηλεόραση με τα δεκάδες μουσι...


Ήταν η εποχή πριν από τη δορυφορική τηλεόραση που έφερε στην Ελλάδα το MTV, προτού μάθουμε τη συνδρομητική τηλεόραση με τα δεκάδες μουσικά κανάλια, πριν από το YouTube, πριν από το internet. Τότε που η νεολαία εκλιπαρούσε για μουσικές εκπομπές.

Αρχές της δεκαετίας του ΄80 οι έφηβοι της εποχής είχαν μία και μοναδική επιλογή να μάθουν τι συμβαίνει στη διεθνή μουσική σκηνή, να ακούσουν νέα τραγούδια ξένων καλλιτεχνών και να απολαύσουν τα βίντεο κλιπ τους. Ήταν η εκπομπή «Μουσικόραμα», η οποία κάθε Παρασκευή απόγευμα καθήλωνε χιλιάδες νέους μπροστά τις οθόνες.

Όποιος είχε βίντεο, φυσικά έγραφε την εκπομπή για να ξαναδεί τα κλιπ. Κάτι που έκαναν και πολλά φαστ φουντ – σημείο συνάντησης πολλών εφήβων εκείνη την εποχή- ώστε να την προβάλλουν στις οθόνες τους όλη την υπόλοιπη εβδομάδα προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες.

Police, Queen, Chicago, Duran Duran, Genesis, Spandau Ballet, Sade, Ιron Maiden, Motorhead, Wham και πολλοί άλλοι σταρ της εποχής ενθουσίαζαν τη νεολαία των ΄80ς.

‘Ηταν η πρώτη μουσική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης. Η προβολή έγινε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου του 1982 και η τελευταία το Σάββατο 15 Ιουνίου 1991. Ο Γιώργος Γκούτης, ο παρουσιαστής της εκπομπής, ήρεμος κι ευγενικός, παρουσίαζε τις νέες κυκλοφορίες. Πολλές φορές όμως, λόγω του μικρού χρόνου που του έδινε η ΕΡΤ, περίπου 40 λεπτά, αναγκαζόταν να «κόβει» τα βίντεο για να προλάβει να δείξει περισσότερα, αλλά προκαλούσε εκνευρισμό στους τηλεθεατές. Οι πιο δραστήριοι έστελναν επιστολές με το ταχυδρομείο, ώστε να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους και να διαμορφωθεί το play list της εκπομπής, μία φορά κάθε μήνα.

Η αρχική ονομασία της εκπομπής ήταν “Μουσική Ποπ”. Όμως μετά από τρεις εκπομπές μετονομάστηκε σε “Μουσικόραμα”. Σκηνοθέτης ήταν ο Γιώργος Ζιάκας. Τη μουσική για τους τίτλους έναρξης της εκπομπής υπέγραφε ο Σταύρος Λογαρίδης. Μετά το τέλος της εκπομπής ο Γιώργος Γκούτης εξαφανίστηκε. Δεν τον ξαναείδαμε σε καμία εκπομπή, δεν έδωσε καμία συνέντευξη, δεν ασχολήθηκε ούτε με το ραδιόφωνο ή κάποιο μουσικό έντυπο. Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν από πρώην συνεργάτες του, αναφέρουν ότι έγινε κορυφαίο στέλεχος ασιατικής τράπεζας που ασχολείται με μεγάλους επενδυτικούς ομίλους.

Η μορφή του πάντως και ο τρόπος παρουσίασης της εκπομπής, ακόμα και οι ενδυματολογικές επιλογές, με το πουλόβερ μέσα από το πράσινο μπουφάν ή αργότερα με ζακέτα, πουκάμισο και λεπτή γραβάτα ή παπιγιόν, θα μείνει αξέχαστη στους σημερινούς 40ρηδες. Άλλωστε ήταν οι πρώτοι που είχαν την ευκαιρία να μάθουν τι συνέβαινε στη μουσική σκηνή εκτός ελληνικών συνόρων. Και σίγουρα πολλοί τον θυμούνται ως έναν από τους εκπροσώπους της εφηβικής αθωότητάς τους.

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση