GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η εξώδικη πρόσκληση της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον Γιάννη Ραγκούση

Εξώδικη πρόσκληση στον πρώην υπουργό και υποψήφιο για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιάννη Ραγκούση, απέστειλε η Εκκλη...


Εξώδικη πρόσκληση στον πρώην υπουργό και υποψήφιο για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιάννη Ραγκούση, απέστειλε η Εκκλησία της Ελλάδος με αφορμή τις δηλώσεις του ότι υπάρχουν «μητροπολίτες ομοφυλόφιλοι» . Στο πλαίσιο αυτό, τον καλεί να καταθέσει έως την προσεχή Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει.
«Η Εκκλησία της Ελλάδος όχι μόνο δεν σας λογοκρίνει, αλλά σας καλεί να κάνετε ακόμα μεγαλύτερη χρήση της ελευθερίας του λόγου σας» επισημαίνεται στην εξώδικη πρόσκληση, ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης καλείται να αποκαλύψει ποιοι είναι οι μητροπολίτες με ομοφυλοφιλική ζωή, τους οποίους γνωρίζει και προστατεύει η Εκκλησία της Ελλάδος κατά τους ισχυρισμούς του.
Επίσης, τονίζεται ότι «σε κάθε περίπτωση, ακόμα και εάν ανακαλέσετε ή τροποποιήσετε τα όσα είπατε περί συγκάλυψης και υποκρισίας εκ μέρους της Εκκλησίας, επειδή η Εκκλησία της Ελλάδος κατά τους Κανόνες Της δεν μπορεί να διατηρεί ομοφυλόφιλους στις τάξεις του Ιερού Κλήρου ούτε συγκαλύπτει παραβατικές πράξεις, να καταθέσετε στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου τα ονόματα των παραπάνω επίορκων κληρικών και τα αποδεικτικά στοιχεία, περιλαμβανομένης της δικής σας μαρτυρίας, που αποδεικνύουν ομοφυλοφιλική ζωή, ώστε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να κινήσει εναντίον τους την προβλεπόμενη διαδικασία πειθαρχικής - κανονικής δίωξης» και «πάντα τα ανωτέρω υπό οποιονδήποτε πρόσφορο για εσάς τρόπο, έως την προσεχή Τετάρτη, 11.10.2017 και ώρα 14:00», όταν λήγουν οι συνεδρίες της ΔΙΣ.
Τέλος, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι «Για να σας απαλλάξουμε από τυχόν συνειδησιακό ή νομικό κώλυμα προκειμένης της συμβολής σας στην αποκάλυψη της αλήθειας, σας ενημερώνουμε ότι τα πειθαρχικά όργανα της Εκκλησίας της Ελλάδος ακολουθούν απαρέγκλιτα τις υποχρεώσεις απορρήτου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση