GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναστασιάδης: Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες επανένωσης της Κύπρου

«Η συμπαράσταση, η συνεργασία με την Ελλάδα μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της ΕΕ αλλά και της στενότερης συνεργασίας που έχουμε με την εδώ π...


«Η συμπαράσταση, η συνεργασία με την Ελλάδα μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της ΕΕ αλλά και της στενότερης συνεργασίας που έχουμε με την εδώ παρουσία και πτητικών μέσων, δημιουργούν τις απαραίτητες εκείνες προϋποθέσεις ώστε να είμαστε σε θέση και να διαπραγματευόμαστε από θέση ισχύος αλλά και να είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε τις όποιες επιθετικές ενέργειες», τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Απέτισε φόρο τιμής στους αγωνιστές της 1ης του Απρίλη, σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για να αποκτήσουμε την ελευθερία μας, σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για να παραμείνουμε ανεξάρτητο κράτος αλλά και δημοκρατικό κράτος, ενώ απηύθυνε μήνυμα ενότητας προς τους Τουρκοκύπριους, τονίζοντας ότι η πατρίδα αυτή έχει χώρο για όλους αρκεί να υπάρχει αλληλοσεβασμός.

«Θέλω να απευθυνθώ και στους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας για να τους πω ότι αυτή η δημοκρατία, αυτή η πατρίδα χωρεί όλους μας αρκεί να αντιλαμβανόμαστε ο καθένας τι σημαίνει αλληλοσεβασμός και μέχρι που φθάνουν τα όρια των δικαιωμάτων του καθενός», ανέφερε.

Ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε τον κυπριακό λαό πως «θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες, έτσι ώστε, και μέσα από τον ειρηνικό διάλογο να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά, την επανένωση της πατρίδας μας, την απαλλαγή της από τις όποιες εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα, εξαρτήσεις, κατοχικό στρατό, μόνο έτσι μπορεί πραγματικά να ζήσουμε και ειρηνικά, να συνδημιουργήσουμε, αλλά και να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη».

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι η πολιτική μας εκτείνεται σε συνεργασίες με όλες τις χώρες της ΕΕ «αλλά και τις γειτονικές χώρες. Η ΕΦ μας ασκείται με τις ελληνικές δυνάμεις, με τις αιγυπτιακές, τις ισραηλινές, τις γαλλικές και όχι μόνο συνεπώς μέσα στα πλαίσια της ευρύτερης στρατηγικής προστασίας των συνόρων της ΕΕ ευρύτερα η συνεργασία θα συνεχίζεται, θα ενισχύεται και θα διευρύνεται».

Κληθείς να σχολιάσει την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος είπε ότι «θα γίνουν σχόλια εφόσον μελετηθεί επακριβώς και βεβαίως περισσότερα όταν δοθεί στη δημοσιότητα. Κάποια πρώτα (σχόλια) θα γίνουν αύριο».

Πηγή: philenews/ ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση