GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων: Θετική η αντίδραση του υπ. Παιδείας - Να εφαρμοστούν τα υπεσχημένα

"Διά του παρόντος ανακοινώνεται εκ μέρους σύσσωμου του κλάδου των εκδοτών επιστημονικών βιβλίων ότι οι πρώτες αντιδράσεις του Υπουρ...


"Διά του παρόντος ανακοινώνεται εκ μέρους σύσσωμου του κλάδου των εκδοτών επιστημονικών βιβλίων ότι οι πρώτες αντιδράσεις του Υπουργείου Παιδείας διά του Γενικού Γραμματέα κ. Αγγελόπουλου κρίνονται ως θετικές. Απομένει τα υπεσχημένα να εφαρμοστούν ώστε να αποφέρουν αποτελέσματα άμεσα. Για τον λόγο αυτό η συντριπτική πλειονότητα των εκδοτών του κλάδου τηρεί στάση αναμονής, διότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι συνέπεια υπερβολικής καθυστέρησης και συγχρόνως βαρύτατης συσσώρευσης χρέους", αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικού Βιβλίου.

"Άλλωστε, σύμφωνα με την επίσημη τοποθέτηση του Υπουργείου, αν για την αποπληρωμή 12.000.000 € απαιτήθηκε διάστημα 10 μηνών (Ιανουάριος - Οκτώβριος 2017), ευλόγως για την αποπληρωμή της έως σήμερα οφειλής ύψους 55.000.000 € θα απαιτηθούν 4 περίπου έτη, εφόσον δεν αλλάξει δραστικά η διαδικασία αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών" προσθέτει και συνεχίζει:

"Στο σύνολό τους οι εκδότες επιστημονικών βιβλίων έχουν καταβάλει κατά τα δύο τελευταία έτη κάθε προσπάθεια –στο μέτρο τού ανθρωπίνως δυνατού– για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της διανομής των επιστημονικών συγγραμμάτων στους φοιτητές και τους σπουδαστές της χώρας και η ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων στην Ανώτατη Εκπαίδευση, συντελώντας τα μέγιστα στη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας. Εντούτοις, δεν νομιμοποιούνται να συμβουλεύουν, να προτείνουν ή και να απορρίπτουν προτάσεις που αφορούν στην εσωτερική διαχείριση των πραγμάτων του Υπουργείου. Είναι πλέον θέμα πολιτικής βούλησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση