Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 2o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

  Λουκέτο στο Μουσείο των Δελφών μία φορά την εβδομάδα - Επιστολή Μπακογιάννη στην Κονιόρδου


  Επιστολή με θέμα τα αρνητικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία αλλά και τον εθνικό τουρισμό, από το ενδεχόμενο να μην λειτουργεί το Μουσείο των Δελφών μία ημέρα την εβδομάδα λόγω έλλειψης προσωπικού, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, προς την Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.
  Στην ίδια επιστολή, ο κ. Μπακογιάννης, ζητά από την κ. Κονιόρδου να σταθεί δίπλα στις προσπάθειες της Περιφέρειας για να ενισχύσει την οικονομία της Στερεάς Ελλάδας και να προωθήσει τον τουρισμό, με την στελέχωση του μουσείου για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα ένας από τους πιο σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Μάλιστα, επισημαίνει ότι δεν αρκούν οι υπερπροσπάθειες που καταβάλλει η Εφορεία Αρχαιοτήτων της Φωκίδας, αν δεν υπάρξει αντιμετώπιση του θέματος σε κεντρικό επίπεδο.
  Ολόκληρη η επιστολή:
  Αγαπητή κα Υπουργέ,
  Η χώρα μας έχει εναποθέσει ένα μεγάλο μέρος των προσδοκιών της για ανάπτυξη στον τουρισμό. Με αυτό ως γνώμονα, η Περιφέρειά μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθησή του. Παλεύουμε για να αναδείξουμε όχι μόνο τον τόπο μας και το φυσικό του κάλλος, αλλά και για να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους επισκέπτες στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία μας.
  Γνωρίζετε τη σημασία του Μουσείου και των αρχαιολογικών χώρων των Δελφών που κάθε χρόνο υποδέχονται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα τη διαφήμιση του πολιτισμού μας, αλλά και την ενίσχυση της τοπικής και εθνικής οικονομίας. Δυστυχώς όμως, πληροφορούμαι ότι το αρχαιολογικό μουσείο των Δελφών, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος, οδηγείται στο να παραμένει κλειστό μία ημέρα κάθε εβδομάδα, λόγω έλλειψης προσωπικού.
  Αντιλαμβάνεστε το πλήγμα που θα δεχθεί τόσο η τοπική οικονομία, όσο και το κύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών του πολιτισμού μας προς τους επισκέπτες του. Για το λόγο αυτό και σας ζητώ να μεριμνήσετε προσωπικά για την άμεση στελέχωση της υπηρεσίας, ώστε να συνεχιστεί αδιάλειπτα η λειτουργία ενός εκ των πιο σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας.
  Κυρία Υπουργέ,
  Δίνουμε μάχη για να μείνει ζωντανή η τοπική μας οικονομία. Έχουμε γυρίσει όλο τον κόσμο για να προωθήσουμε τα μνημεία μας και να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητά μας. Σε αυτή την προσπάθεια, σας καλούμε να σταθείτε δίπλα μας και όχι απέναντί μας. Η υπολειτουργία του Μουσείου των Δελφών, μόνο αρνητικά αποτελέσματα για όλους μας μπορεί να έχει.
  Είμαι βέβαιος πως θα λάβετε σοβαρά υπόψη σας το αίτημα μας και θα στηρίξετε την προσπάθειά μας με όλες σας τις δυνάμεις.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Λουκέτο στο Μουσείο των Δελφών μία φορά την εβδομάδα - Επιστολή Μπακογιάννη στην Κονιόρδου Rating: 5 Reviewed By: Press- gr