GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι αποκάλυψε ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ για την επιχείρηση απελευθέρωσης του Λεμπιδάκη

«Μεγάλη στιγμή για την Ελληνική Αστυνομία», χαρακτήρισε την επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση για την απελευθέρωση του απαχθέντος επιχει...


«Μεγάλη στιγμή για την Ελληνική Αστυνομία», χαρακτήρισε την επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση για την απελευθέρωση του απαχθέντος επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη στην Κρήτη, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας από τα Ιωάννινα.

Ο κ. Τσουβαλάς, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ηπείρου μαζί με τον γγ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Αναγνωστάκη, δήλωσε: «Πιστεύω, πως η υπόθεση της Κρήτης δείχνει πως η ΕΛΑΣ, είναι μια σύγχρονη, αποτελεσματική αστυνομία. Μπορούμε με περηφάνια να πούμε πως μπορούμε να δουλέψουμε επαγγελματικά, αθόρυβα, ώριμα και με σύνεση, και να φέρουμε πολύ δύσκολες υποθέσεις σε πέρας. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για την Ελληνική Αστυνομία. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και έπαινος σε αυτούς που δούλεψαν μεθοδικά με σύνεση, αθόρυβα, έξι μήνες και δύο ημέρες τώρα, για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα. Είναι ευτυχία για την κοινωνία, για την Αστυνομία, για την Ελλάδα. Αυτό που λέμε αίσθηση ασφάλειας για την πατρίδα μας, επιβεβαιώνεται σήμερα με τον καλύτερο τρόπο».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επιχείρηση, είπε ότι υπήρξε καλή συλλογή και ανάλυση των πληροφοριών και το αποτέλεσμα ήταν μια αναίμακτη επιχείρηση.

Ο απαχθείς είναι στην οικογένεια του και είναι καλά, ανέφερε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και προσέθεσε: «Ήταν μια επιχείρηση απρόσμενα εύκολη για την ΕΛΑΣ, αναφορικά με την επίτευξη του αποτελέσματος».

Αναφορικά με τα λύτρα που είχαν απαιτηθεί, ο αντιστράτηγος επισήμανε πως είναι μια διαδικασία που ανήκει στο παρελθόν και ότι στο προσκήνιο, είναι μια απολύτως επιτυχής αστυνομική επιχείρηση και επισήμανε: «Η οικογένεια διαχειρίστηκε το θέμα με πολύ μεγάλη λεπτότητα σε ένα πολύ προσωπικό της ζήτημα και η αστυνομία σεβάστηκε απόλυτα αυτήν την προτεραιότητα».

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ είπε πως ανακοινώσεις από τον ίδιο για την υπόθεση θα γίνουν αύριο στα Χανιά.

Ο κ. Τσουβάλας τόνισε ότι θα ακολουθηθεί «ανθρώπινη διαδικασία», η οποία θα διαρκέσει λίγο χρόνο για τον κ. Λεμπιδάκη και περιέγραψε τις πρώτες αντιδράσεις του επιχειρηματία και της οικογένειας του, μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης.

«Τον είδαμε το πρωί, στις 8:00, ευχαρίστησε τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που πραγματοποίησε την επιχείρηση. Η οικογένεια του ενημερώθηκε αμέσως, είναι όλοι συγκινημένοι, χαρούμενοι» σημείωσε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ.

Από την πλευρά του ο κ. Αναγνωστάκης χαρακτήρισε τεράστια την επιτυχία της ΕΛΑΣ στην Κρήτη, ενώ τόνισε, πως είναι η πρώτη φορά, που εξιχνιάζεται υπόθεση απαγωγής στην χώρα, χωρίς να έχουν δοθεί λύτρα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση