GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαρίτσης: Καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε μεγάλα επενδυτικά σχέδια

«Μέσα στο 2017 έχουμε μια πολύ σημαντική αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα, καταφέραμε να ...


«Μέσα στο 2017 έχουμε μια πολύ σημαντική αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα, καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε μεγάλα επενδυτικά σχέδια προηγούμενων ετών που αφορούν στον τουρισμό και την ενέργεια ύψους 670 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική εικόνα δείχνει πως, μετά ειδικά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, υπάρχει πολύ σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση θέλει «επενδύσεις ξένες και εγχώριες, σε πολύ περισσότερους κλάδους από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, και οι οποίες πρέπει να παράγουν κάποια αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία», δηλαδή «νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας, φορολογικά έσοδα για το ελληνικό δημόσιο, μεταφορά τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη ενός παραγωγικού οικοσυστήματος γύρω από την επένδυση».

Αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις που έχουν εξασφαλιστεί, ο κ. Χαρίτσης σημειώνει ότι «για το 2017 οι εκταμιεύσεις, δηλαδή χρήματα που φτάνουν στην πραγματική οικονομία, θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ, ποσό -ρεκόρ για τα χρόνια της κρίσης» και προσθέτει ότι «έχει αυξηθεί σημαντικά η έκθεση της ΕΤΕπ στην ελληνική οικονομία, δείγμα της εμπιστοσύνης που υπάρχει για τις μελλοντικές προοπτικές της χώρας».

Ερωτηθείς για το εάν είναι έτοιμοι για μια κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ ή την κεντροαριστερά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης υποστηρίζει ότι «με το παλαιό πολιτικό προσωπικό το οποίο προσπαθεί να "ενδυθεί" τώρα το νέο, αλλά επί της ουσίας- βλέποντας προσεκτικά τις τοποθετήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης- είναι το πιο σκληρό παλαιό, δεν μπορεί να υπάρξει κάποια συνεργασία», ενώ για την κεντροαριστερά σημειώνει ότι οποιαδήποτε συζήτηση συνεργασίας «έχει ως προϋπόθεση να σταματήσει ο σφιχτός εναγκαλισμός της με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ευθύνονται για την κρίση».

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση