GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο κυκλώνας Νέιτ πλησιάζει τις ΗΠΑ - Κλείνουν λιμάνια από τη Λουιζιάνα έως τη Φλόριντα

Την πορεία του προς τις ΗΠΑ συνεχίζει η τροπική καταιγίδα Νέιτ, που ενισχύθηκε σε κυκλώνα κατηγορίας 1 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ- Σί...


Την πορεία του προς τις ΗΠΑ συνεχίζει η τροπική καταιγίδα Νέιτ, που ενισχύθηκε σε κυκλώνα κατηγορίας 1 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ- Σίμπσον και ήδη έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 28 ανθρώπων και σημαντικές ζημιές στην Κεντρική Αμερική.

Ήδη οι αρχές σε πολλές πόλεις, όπως στη Νέα Ορλεάνη, βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC), το μάτι του κυκλώνα Νέιτ βρίσκεται σε απόσταση 395 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του κόλπου του Μισισίπι.

Ο Νέιτ μετακινείται με ταχύτητα 35 χλμ/ ώρα και θα μπορούσε να φθάσει στις αμερικανικές ακτές αργά το βράδυ του Σαββάτου τοπική ώρα ενισχυμένος σε κυκλώνα κατηγορίας 2. Σύμφωνα με το NHC, ενδέχεται να προκαλέσει πλημμύρες, με το ύψος του νερού σε ορισμένες περιοχές να φθάσει και τα 3,7 μέτρα. Οι άνεμοι που θα τον συνοδεύουν αναμένονται μεταξύ 154 και 177 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι αρχές στη Νέα Ορλεάνη αλλά και σε άλλες πόλεις του Κόλπου του Μεξικού βρίσκονται σε επαγρύπνηση και λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης.

Το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα τεθεί σε ισχύ από τις 18.00 του Σαββάτου τοπική ώρα (01.00 Κυριακή ώρα Ελλάδας) στη Νέα Ορλεάνη και οι κάτοικοι σε ορισμένες περιοχές έχουν ήδη κληθεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Επίσης, μεγάλα λιμάνια κατά μήκος των κεντρικών αμερικανικών ακτών του Κόλπου έκλεισαν σήμερα ενόψει του Νέιτ.

Η αμερικανική ακτοφυλακή διέταξε σήμερα τη διακοπή κάθε δραστηριότητας και αναστολή της κυκλοφορίας αρχής γενομένης από τις 8 το πρωί τοπική ώρα για τη Νέα Ορλεάνη και σε πόλεις στο Μισισίπι, την Αλαμπάμα και τη Φλόριντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση