Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

  Παπαδόπουλος: Δεν ισχύει σήμερα το σύνθημα «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»


  "Θεωρώ ότι ένα ενδεικτικό στοιχείο της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι απλώνεται με χώρες που παλιότερα δεν θεωρούσαμε ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα μπορούσε να έχει καλές σχέσεις", σχολίασε ο βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για το επερχόμενο ταξίδι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ.
  Ο κ. Παπαδόπουλος συμπλήρωσε πως: "Είναι μια ώριμη εξέλιξη. Το πρώτο για το οποίο ενδιαφέρονται οι ΗΠΑ είναι να υπάρχει σταθερότητα σε μια ζώνη με ανοιχτά ζητήματα. Θεωρώ αυτονόητο να θέλει να συναντηθεί με την Ελλάδα. Είναι ο πιο σταθερός κρίκος σε αυτή την περιοχή".
  Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενίσχυσης των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: "Δεν μπορώ να προκαθορίσω τη στάση της κυβέρνησης. Όμως, την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα πρέπει να την απασχολήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο γιατί είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα. Να το συζητήσουμε γιατί έχει πάρα πολλές πλευρές".
  Την ίδια στιγμή επισήμανε ότι «Δεν ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα το "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί φονιάδες που έχουν αντικαταστήσει αυτό το σύνθημα. Η φονταμενταλιστική τρομοκρατία έχει προκαλέσει ισάριθμους φόνους» συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι "εξακολουθούν να είναι βάσεις θανάτου οι βάσεις των ΗΠΑ".
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Παπαδόπουλος: Δεν ισχύει σήμερα το σύνθημα «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» Rating: 5 Reviewed By: Press- gr