GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο χαμηλός πήχυς της χύμα μετριότητας...

Vasso Kindi Η γελοιότητα του Τσίπρα με την καμήλα είναι το μικρότερο κακό από τη χθεσινή παρουσία του στο Brookings Inst. Αν παρακολουθ...


Η γελοιότητα του Τσίπρα με την καμήλα είναι το μικρότερο κακό από τη χθεσινή παρουσία του στο Brookings Inst. Αν παρακολουθήσει κανείς το βίντεο θα δει έναν Τσίπρα κουρασμένο (εύλογο-από το jet lag μέχρι τις απανωτές σοβαρές συναντήσεις), πού χύνεται στην πολυθρόνα με το χέρι ριγμένο στην πλάτη μόλις τελειώνει την ομιλία του, την οποία έχει εκφωνήσει, ίδια πάνω-κάτω, τρεις φορές σε τρεις μέρες, που του μιλούν και του απευθύνονται με την προσφώνηση κ. Πρωθυπουργέ, κι αυτός την ίδια ώρα σηκώνει τις κάλτσες του τουλάχιστον τρεις φορές, που έχει την αυτοπεποίθηση να μιλάει χωρίς διερμηνέα όταν λέει φράσεις όπως: "Ι would like to undermine you" [στο 19:25 -ποιος ξέρει τι ήθελε να πει! to remind you?, to underline?], "This government is decisive not only to make reforms but also to implement them, to hit corruption ..." [26.09 -determined μάλλον ήθελε να πει, to fight corruption] "the policy is to protect most βαλνέραμπλς" [20.56], "My visit to United States take place in a very crucial and critical momentum... I think it was the correct momentum" [24:47 -μπέρδεψε το moment με το momentum].

Κι αυτά δεν θα πείραζαν τόσο αν δεν έκανε και σοβαρότερα λάθη.Τον ρωτάει στο 1.07.15 ένας από το ακροατήριο για τον Α. Γεωργίου και του λέει ότι γνωρίζω πως η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη στην Ελλάδα αλλά θα μπορούσε η κυβέρνηση να κάνει κάτι περισσότερο: να πει π.χ., ότι ο κ. Γεωργίου είναι ένας έντιμος δημόσιος υπάλληλος που έκανε τη δουλειά του με ακεραιότητα, ότι τα νούμερα που παρήγαγε το 2009 ήταν ακριβή και ότι δεσμεύεται η κυβέρνηση να πληρώσει τα δικαστικά του έξοδα ακόμη και στην περίπτωση που καταδικαστεί άδικα. Αυτή η κατάσταση, του είπε, θίγει τη φήμη της Ελλάδας και της ΕΕ. Ο Τσίπρας του απαντά ότι δεν γνωρίζει αυτές τις δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης (I don't know these statements made by the Greek government). Δεν κατάλαβε τι του είπε. Αναρωτιέμαι τι θα σκέφτηκε ο ερωτών για τη φήμη της χώρας μετά.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι γίνεται και γινόμαστε ρεζίλι. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η εικόνα της προχειρότητας, της μαγκιάς, της ξεπέτας δεν είναι εικόνα σοβαρότητας, υπευθυνότητας και αποφασιστικότητας που προσελκύει επενδυτές. Αυτός είναι όμως ο λόγος που πήγε στο Brookings. Ο Τσίπρας δεν πήγε εκεί για να τον χτυπήσουν με συγκατάβαση στην πλάτη και να γίνει αποδεκτός ως πρόσωπο. Εκπροσωπεί όλους εμάς και κυρίως τη νέα γενιά με μια οικτρή εικόνα που το μόνο που προβαλλει είναι το θράσος, η άγνοια, η παπαγαλία, η έλλειψη επαφής με το περιβάλλον, το ακαταλόγιστο και ο κουτσαβακισμός. Ποιος μπορεί να τον πάρει σοβαρά; Υποτίθεται ότι φροντίζει το μέλλον της χώρας κι αυτός νοιάζεται μόνο να περάσει πάνω από τον χαμηλό πήχυ της χύμα μετριότητας που έβαλε μόνος του για τον εαυτό του. Ελπίζω αυτή η θλιβερή εικόνα να είναι σύντομα παρελθόν. Δεν μας αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση