GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σταθάκης: Η επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει

«Νομίζω ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει. Κατ' αρχήν, η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου αφορά χώρους αρχ...


«Νομίζω ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει. Κατ' αρχήν, η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου αφορά χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Αυτό σημαίνει ότι αρχικά μπορεί να γίνει η ανασκαφή των αρχαιολογικών ευρημάτων και στη συνέχεια οι οικοδομικές εργασίες. Οι συγκεκριμένοι χώροι δεν αφορούν καθόλου το σχέδιο του Ελληνικού. Συνεπώς, έκλεισε ο κύκλος, θα υπάρχει πλέον και ασφάλεια δικαίου, άρα θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη δυνατή λύση», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Ερωτηθείς για το τι μέλλει γενέσθαι με τον αγωγό «South Stream», που από την Τουρκία πρέπει να φθάσει στα σύνορα με την Ελλάδα, ο κ. Σταθάκης απάντησε: «τον περασμένο Ιούνιο υπεγράφη συμφωνία μεταξύ ΔΕΠΑ-Edison-Gazprom, ώστε να μελετηθεί με πολύ συγκεκριμένα βήματα, η δυνατότητα της νότιας όδευσης φυσικού αερίου, που θα ξεκινάει από τη Ρωσία, θα περνά από τη Μαύρη Θάλασσα, με κατεύθυνση την Ιταλία μέσω Ελλάδος. Αυτό εξετάζεται σε τεχνικό επίπεδο. Σε πολιτικό επίπεδο, στη συνάντηση που είχαμε πριν δυο βδομάδες, στην Κέρκυρα με την ιταλική πολιτική ηγεσία, διατυπώθηκε ευθέως σε πρωθυπουργικό επίπεδο η βούληση να προχωρήσει αυτή η προοπτική συνεργασίας. Αποφασίσαμε να εργαστούμε σε βάθος ώστε να διαπιστώσουμε εάν το έργο του Νότιου Αγωγού είναι επιχειρησιακά εφικτό και ταυτόχρονα διαμηνύσαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι αυτά τα ζητήματα πρέπει να εξετάζονται σε ένα κοινό πλαίσιο κανόνων και κριτηρίων, στο πλαίσιο του τρίτου ενεργειακού πακέτου» και προσέθεσε:

«Όσον αφορά στις απαιτούμενες άδειες και τις εγκρίσεις, χωρίς καμία αμφιβολία αποτελούν προφανώς αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρξει η εγγύηση ότι οι διάφορες εναλλακτικές προτάσεις θα αντιμετωπιστούν με κοινά κριτήρια και ότι ο Νότος δεν θα αγοράζει ακριβότερο αέριο από τον Βορρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση