GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι αλλάζει στην αυτόνομη θέρμανση στις πολυκατοικίες- Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Δεν θα χρειάζεται η απόφαση της γενικής συνέλευσης για να μπορέσει να αυτονομηθεί κάποιος ένοικος από το κεντρικό σύστημα θέρμανσης της ...


Δεν θα χρειάζεται η απόφαση της γενικής συνέλευσης για να μπορέσει να αυτονομηθεί κάποιος ένοικος από το κεντρικό σύστημα θέρμανσης της πολυκατοικίας του, εφόσον το επιθυμεί.

Διάταξη που υπάρχει στο νομοσχέδιο για τον "Έλεγχο και Προστασία Δομημένου Περιβάλλοντος" ορίζει ότι η αυτονόμηση από την κεντρική θέρμανση και η σύνδεση με το φυσικό αέριο ή χρησιμοποιώντας άλλο σύστημα μπορεί να γίνει ακόμη και αν δεν υπάρχει η συναίνεση της γενικής συνέλευσης.

Όσοι επιλέξουν την αυτονόμηση θα πρέπει να γνωρίζουν μεταξύ άλλων ότι σε περίπτωση που η γενική συνέλευση δεν δώσει έγκριση, μπορεί να το πράξει με δικά του έξοδα και ότι θα συμμετέχει μόνο σε έκτακτες δαπάνες για τη συντήρηση του κεντρικού καυστήρα.

Επίσης, για την εγκατάσταση του νέου συστήματος χρειάζεται πολεοδομική άδεια, είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει τους υπόλοιπους ενοίκους για την αποσύνδεση και τον τρόπο που θα περάσουν οι σωλήνες, ενώ απαλλάσσεται από το σύνολο των δαπανών καυσίμου κεντρικής θέρμανσης, αλλά πληρώνει για τη συντήρηση του κεντρικού συστήματος και την πιθανή αντικατάστασή του.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση