Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

  Νέο "χτύπημα" με ναφθαλίνη σε σχολεία του Αγρινίου


  Σε μείζον θέμα για την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα έχει μετατραπεί το φαινόμενο της ρίψης ναφθαλίνης σε Γυμνάσια και Λύκεια τουΑγρινίου. Καθημερινά, εδώ και περίπου ένα 20μερο οι δράστες ρίχνουν ναφθαλίνη σε σχολεία της περιοχής, την ώρα που η τοπική Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τα ίχνη τους και να τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη.
  Χθες, σημειώθηκαν άλλες δύο περιπτώσεις ρίψης ναφθαλίνης και πιο συγκεκριμένα, στο 1ο και στο 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου (για δεύτερη φορά την τελευταία εβδομάδα). Όπως είναι φυσικό έχει προκληθεί μεγάλη ανησυχία σε γονείς και μαθητές, ενώ να σημειωθεί ότι χάνονται και πολλές διδακτικές ώρες. Πριν από λίγες ημέρες, η καθαρίστρια του 3ου Λυκείου μετά από ρίψη ναφθαλίνης, είχε λιποθυμήσει και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου για τις πρώτες βοήθειες.
  Η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας για τη ναφθαλίνη στα σχολεία του Αγρινίου
  Η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει την ανησυχία της για το συνεχιζόμενο φαινόμενο της ρίψης ναφθαλίνης σε σχολεία της πόλης του Αγρινίου. Πέρα από την απώλεια διδακτικών ημερών και την αναστάτωση που προκαλείται στις σχολικές κοινότητες, είναι γνωστό ότι η ναφθαλίνη εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των μαθητών και του προσωπικού. Συνεπώς πρέπει να καταβληθεί η κάθε δυνατή προσπάθεια από την εκπαιδευτική κοινότητα και τους εμπλεκόμενους με το σχολείο φορείς, προκειμένου να τερματιστεί το φαινόμενο άμεσα.
  Έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν το γεγονός ότι στη μεγάλη πλειοψηφία τους οι σχολικοί χώροι μένουν ουσιαστικά αφύλακτοι τις ώρες μη λειτουργίας των σχολείων. Σε αυτές τις ώρες συμβαίνουν και τα εν λόγω περιστατικά. Η πολιτεία θα πρέπει λοιπόν σε κάθε περίπτωση να μεριμνήσει για την αποτελεσματική φύλαξη των σχολικών χώρων και την συνδρομή βοηθητικού προσωπικού, για να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Επίσης καλό θα ήταν να ληφθεί όποιο μέτρο είναι δυνατόν ώστε να μην υπάρχει εύκολη πρόσβαση στην αγορά ναφθαλίνης.
  Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο με ψυχραιμία και την πρέπουσα ευθύνη. Κρίνουμε λοιπόν αναγκαίο να αποφευχθεί από όλες τις πλευρές στο δημόσιο λόγο (ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης) να γίνουν μέρος του προβλήματος με την υπερπροβολή του θέματος και την ανεύθυνη δημιουργία σεναρίων απόδοσης ευθυνών. Σημαντικό είναι επομένως να μεταδίδεται με διακριτικότητα η όποια είδηση σχετική με το θέμα, καθώς δεν πρέπει να αναστατώνεται επιπλέον η σχολική κοινότητα του όποιου σχολείου.
  Η Β’ ΕΛΜΕ θα κάνει κατά το δυνατόν, όλες τις απαραίτητες ενέργειες για το τερματισμό του φαινομένου. Αργότερα, σε μια δεύτερη φάση, θα πρέπει να αναζητηθούν όλα εκείνα τα αίτια, κοινωνικά, οικογενειακά κ.α. που οδηγούν σε τέτοιες συμπεριφορές. Κι εδώ η πολιτεία, θα πρέπει να παράσχει την απαραίτητη στήριξη στα σχολεία και τους μαθητές, έτσι ώστε φαινόμενα όπως αυτό να μην επαναληφθούν.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Νέο "χτύπημα" με ναφθαλίνη σε σχολεία του Αγρινίου Rating: 5 Reviewed By: Press- gr