Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017

  Παραπέμπεται σε δίκη ο πρώην Νομάρχης και Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης για εικονικά έργα


  Την παραπομπή του πρώην Νομάρχη και Δημάρχου Γρεβενών, Δημοσθένη Κουπτσίδη, καθώς και του επιχειρηματία Δημήτρη Σκόρδα, από την ίδια περιοχή, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Δυτικής Μακεδονίας στην υπόθεση με τις αναθέσεις εικονικών έργων.
  Με το υπ' αριθμόν 114 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας ο κ. Κουπτσίδης για τις απευθείας αναθέσεις εικονικών και ανεκτέλεστων έργων την περίοδο από 28 Αυγούστου έως 30 Δεκεμβρίου 2008 που σύμφωνα με το βούλευμα είχε ως αποτέλεσμα, το Δημόσιο να ζημιωθεί έως και με 41.000 ευρώ.
  Στο ίδιο δικαστήριο παραπέμπεται και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Σκόρδας, που την ίδια περίοδο προσκόμιζε στη νομαρχιακή αρχή παραστατικά για τα έργα που του ανέθετε ο πρώην νομάρχης, που όμως όπως απέδειξε ο έλεγχος που διενήργησαν κλιμάκια του ΣΔΟΕ δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Αποφασίστηκε επίσης να παραμείνουν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα τόσο για τον Δημοσθένη Κουπτσίδη όσο και για τον Δημήτρη Σκόδρα, ενώ απαλλάσσει από την κατηγορία της απιστίας έξι υπάλληλους της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Γρεβενών.
  Για την περίπτωση των έξι εικονικών έργων, τον Απρίλιο του 2017 αποφασίστηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η «διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών (ήδη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας) για το χρονικό διάστημα 2007-2010», ενώ έχουν ορισθεί οι υπάλληλοι που θα πραγματοποιήσουν τον σχετικό έλεγχο.
  ΣΥΡΙΖΑ: Και η λίστα των “αρίστων” δεν τελειώνει...
  Για εξέλιξη που «αφήνει έκθετη τη ΝΔ και τον ίδιο τον πρόεδρο της -που επέμενε να τηρεί σιγή ιχθύος, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας κατά το πρόσφατο παρελθόν για παροχή εξηγήσεων για το συγκεκριμένο θέμα» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την παραπομπή στη Δικαιοσύνη του πρώην νομάρχη και δήμαρχου Γρεβενών, Δημοσθένη Κουπτσίδη, για εικονικά έργα.
  Σε ανακοίνωσή του, υπό τον τίτλο «Και η λίστα των "αρίστων" δεν τελειώνει...», ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η παραπομπή στη Δικαιοσύνη του πρώην νομάρχη και δήμαρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη, ενός ακόμα "άριστου" της Νέας Δημοκρατίας, για υπόθεση διασπάθισης κονδυλίων του Δημοσίου, έρχεται να προστεθεί στη μακρά αλυσίδα των περιστατικών διαφθοράς, στις οποίες εμπλέκονται στελέχη του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη».
  Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει για την υπόθεση: «Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, ο Δ. Κουπτσίδης παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας για τις απευθείας αναθέσεις εικονικών και ανεκτέλεστων έργων την περίοδο από 28 Αυγούστου έως 30 Δεκεμβρίου 2008. Κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, ο Δ. Κουπτσίδης ασκούσε τα καθήκοντα του νομάρχη Γρεβενών, έχοντας εκλεγεί με τη στήριξη της ΝΔ. Πρόκειται για το έργο της μελέτης και της κατασκευής Βιομηχανικής Επιχειρηματικής Περιοχής (ΒΕΠΕ) Γρεβενών, το οποίο, όπως απέδειξε ο έλεγχος που διηνήργησαν κλιμάκια του ΣΔΟΕ, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Η ζημιά που υπέστη το Δημόσιο, σύμφωνα με το βούλευμα, ανέρχεται στα 41.000 ευρώ».
  Κατόπιν αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «η εξέλιξη αυτή αφήνει έκθετη τη ΝΔ και τον ίδιο τον πρόεδρο της Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος επέμενε να τηρεί σιγή ιχθύος, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας κατά το πρόσφατο παρελθόν για παροχή εξηγήσεων για το συγκεκριμένο θέμα», για να καταλήξει: «Αναμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να δηλώνει την "ευαισθησία" του στα θέματα της δημόσιας διοίκησης και των δημόσιων πόρων, να προχωρήσει αυτήν τη φορά στις απαραίτητες εξηγήσεις για την υπόθεση του Δ. Κουπτσίδη».
  Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Παραπέμπεται σε δίκη ο πρώην Νομάρχης και Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης για εικονικά έργα Rating: 5 Reviewed By: Press- gr