GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι απαντά το υπουργείο Εργασίας στον Βρούτση για τις συντάξεις και τον ΕΦΚΑ

Για "παντελώς ψευδή στοιχεία" κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας, αναφερόμενο σε όσα επικαλέστηκε ο αρμόδιος τομεάρχης και βουλε...


Για "παντελώς ψευδή στοιχεία" κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας, αναφερόμενο σε όσα επικαλέστηκε ο αρμόδιος τομεάρχης και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις και την έκδοση νέων.

«Το γνωστό μοτίβο της καταστροφολογίας και της υπονόμευσης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης επαναλαμβάνει άλλη μία ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία, δια του αρμόδιου τομεάρχη της, παρουσιάζει, όπως το συνηθίζει, παντελώς ψευδή στοιχεία» επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το υπουργείο και προσθέτει:

«Η πραγματική εικόνα των αριθμών και η σύγκρισή τους με τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης, από το 2010 έως τα τέλη του 2014, αποδεικνύουν ακριβώς τα αντίθετα από όσα ανακαλύπτει το όψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον της ΝΔ για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και τους συνταξιούχους:

- Η ΝΔ "ξεχνά" ότι άφησε απλήρωτες 357.544 συνταξιοδοτικές παροχές και ότι, από την 01/01/2015 έως την 31/08/2017, έχουν εκδοθεί συνολικά 428.434 κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.

- Η ΝΔ αποσιωπά το γεγονός ότι από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ύψους 23,3 δισ. ευρώ, το 90% ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν, πριν από το 2015.

- Η ΝΔ, έχοντας υποστηρίξει αλλεπάλληλες οριζόντιες περικοπές των συντάξεων, που συνολικά οδήγησαν σε μειώσεις έως 52% του ετήσιου εισοδήματος των συνταξιούχων, επισείει τον κίνδυνο δήθεν νέων οριζόντιων μειώσεων έως 40%.

- Η ΝΔ αποκρύπτει ότι, παρά τις αλλεπάλληλες οριζόντιες περικοπές των συντάξεων επί των ημερών της, παρέδωσε το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με έλλειμμα 1,186 δισ. ευρώ».

Το υπουργείο Εργασίας αναφέρει επίσης ότι «η θετική πορεία των οικονομικών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και η επίτευξη πλεονάσματος είναι στοιχεία που επιβεβαιώνονται καθημερινά στην πράξη και δεν μπορούν να διαψευστούν με έωλους και ανυπόστατους ισχυρισμούς. Η ΝΔ επιχειρεί μάταια να παραχαράξει την πραγματικότητα, για να σβήσει το παρελθόν της και τις ευθύνες της, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση