GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ! Η "ΑΙΡΕΤΙΚΗ" ΠΡΟΤΑΣΗ του Στέφανου Μάνου για το Ελληνικό...

Stefanos Manos      Τσαντίστηκα χθες όταν συμπτωματικά άκουσα τον Παύλο Τσίμα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ να μιλάει ως "ειδικός&q...

 Τσαντίστηκα χθες όταν συμπτωματικά άκουσα τον Παύλο Τσίμα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ να μιλάει ως "ειδικός" για το Ελληνικό (ειδικότητα που απέκτησε ύστερα από τρεις τηλεοπτικές μεγάλες έρευνες).

Θυμήθηκε λοιπόν ο κ. Τσίμας ότι ο Στέφανος Μάνος είχε εκφράσει την άποψη να απαλλοτριωθεί το Ελληνικό για να γίνουν κατοικίες και "αντιστοίχως να απαλλοτριωθεί μια τεράστια έκταση στην Κυψέλη 80 στρεμμάτων, να γκρεμιστούν οι πολυκατοικίες και να γίνει πάρκο".

Στο σημείο αυτό Τσίμας και οι οικοδεσπότες, Οικονόμου και Αντωνοπούλου, χαμογέλασαν με συγκατάβαση λέγοντας "Αυτό δεν γίνεται! "Ωραία ιδέα, αλλά δεν γίνεται!".
Από τότε που ασχολήθηκα με τα δημόσια, σε κάθε μου πρόταση αντιμετωπίζομαι με την χορτασμένη φράση "Ωραία ιδέα, αλλά δεν γίνεται!". Πριν από 40 χρόνια η Ελένη Βλάχου, θρυλική εκδότρια της Καθημερινής, με κύρια άρθρα της στόλιζε την πρόταση μου να γίνει η Βουκουρεστίου πεζόδρομος "Ωραία ιδέα, αλλά δεν γίνεται!". Έγινε όμως!

Για το Ελληνικό είχα προτείνει (επί κυβερνήσεως Σημίτη) να οργανωθεί για να υποδεχθεί πολυτελείς κατοικίες πνιγμένες στο πράσινο και με τα λεφτά που θα εισπραχθούν να δημιουργηθούν όχι ένα, όπως θυμάται ο κ. Τσίμας, αλλά είκοσι πάρκα σε μπετονόπληκτες πυκνοκατοικημένες περιοχές της ευρύτερης Αθήνας. Αυτό δεν γίνεται, είπαν. Βέβαια γίνεται, αρκεί να υπάρχει ο πολιτικός με την θέληση, την αντοχή και το σχέδιο να το κάνει.

Οι πρωινοί τηλεοπτικοί μουεζίνηδες της απογοήτευσης και της στάσης θα ήταν καλό να δαγκώνουν εφεξής τη γλώσσα τους πριν αποφανθούν βαρύγδουπα ότι κάτι δεν γίνεται. Το δεν γίνεται είναι φρένο σε κάθε προσπάθεια προόδου, σε κάθε προσπάθεια λύσης ενός προβλήματος. Για το συγκεκριμένο ζήτημα του πάρκου σε πυκνοκατοικημένη περιοχή έγραψε ο αρχιτέκτων κ. Αριστείδης Ρωμανός στην Καθημερινή στις 6/5/2017. Εξήγησε ότι είναι δύσκολο εγχείρημα, αλλά εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση