GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - "Αθλούμαι – ΧαράΖΩ το μέλλον"

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, γιορτάζεται φέτος στα σχολεία της χώρας η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, αντικαθιστώντας τα μαθήμα...


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, γιορτάζεται φέτος στα σχολεία της χώρας η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, αντικαθιστώντας τα μαθήματα με δράσεις και αθλητικές δραστηριότητες.

Με το σύνθημα «Αθλούμαι - ΧαράΖΩ το μέλλον», η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες, καθώς επίσης και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, συνηθίζοντας σ' έναν τρόπο ζωής και άσκησης που, ιδανικά, θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.

Ανάλογα τη σχολική μονάδα, εντός του σχολικού ωραρίου, θα πραγματοποιηθούν αθλητικές δραστηριότητες, παιγνίδια, χοροί και δράσεις με την με ενεργή συμμετοχή των μαθητών, τόσο στην οργάνωση όσο και στην εφαρμογή, που περιλαμβάνουν προβολές ταινιών και βίντεο, διαδραστικές συζητήσεις, ανάγνωση κειμένων, άρθρων, κ.ά.

Επίσης, έχει δοθεί η δυνατότητα από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να πραγματοποιηθούν επισκέψεις στα σχολεία από επίλεκτους και διακριθέντες αθλητές, για να συνομιλήσουν και να παίξουν με τους μαθητές.

Σημειώνεται, ότι Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίζεται κάθε χρόνο η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου και έτσι, φέτος στα σχολεία η 2α Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη στον αθλητισμό.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση