GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συναγερμός στην Αθήνα - Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ακραίος ισλαμιστής

Στο "κόκκινο" βρίσκεται η ετοιμότητα των υπηρεσιών ασφαλείας για τον έλεγχο ακραίων ισλαμιστών σε άτυπους λατρευτικούς χώρους...


Στο "κόκκινο" βρίσκεται η ετοιμότητα των υπηρεσιών ασφαλείας για τον έλεγχο ακραίων ισλαμιστών σε άτυπους λατρευτικούς χώρους στην Αττική. Σε μυστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στις 31 Αυγούστου σε χώρο που λειτουργούσε παλιότερα ως άτυπο τζαμί στην πλατεία Κολιάτσου, προσήχθησαν τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές.
Ως πιο επικίνδυνη περίπτωση χαρακτηρίζεται ο ένας από τους τρεις προσαχθέντες ηλικίας 32 ετών, ο οποίος ασπάζεται τη σαλαφιστική ιδεολογία, σύμφωνα με την οποία το Ισλάμ πρέπει να εξαγνιστεί από τη δυτική επιρροή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, στην κατοχή του βρέθηκαν δύο κινητά. Στο ένα είχε εγκαταστήσει εφαρμογή κρυπτογράφησης συνομιλιών, ενώ βρέθηκε πλήθος επαφών, μία εκ των οποίων είχε το όνομα "τζιχάντ". Επίσης υπήρχε οπτικοακουστικό υλικό με ακραία κηρύγματα του Ισλάμ.
Ο 32χρονος δεν είχε έγγραφα παραμονής. Όπως διαπιστώθηκε είχε έρθει παράνομα στην Ελλάδα, μέσω Τουρκίας, τον Οκτώβριο του 2016, πληρώνοντας 500 ευρώ σε Τούρκο διακινητή. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπαγκλαντές, έζησε για μεγάλο διάστημα στην Τεχεράνη μέχρι που αποφάσισε να αφήσει το Ιράν και να ακολουθήσει τις προσφυγικές ροές για να φτάσει στην Ελλάδα.
Κατά την προσαγωγή του στις εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ ήταν αγχωμένος και δεν απαντούσε στις ερωτήσεις των αστυνομικών. Οι δύο ομοεθνείς του προσκόμισαν τις άδειες παραμονής τους και αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από ανάκριση. Έκτοτε βρίσκονται σε διακριτική αλλά στενή παρακολούθηση.
Σε όλη την Ελλάδα παρακολουθούνται περίπου 100 άτομα, εκ των οποίων τα 15 θεωρούνται "φανατισμένα".
Πηγή πληροφοριών: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση