GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυστηρό μήνυμα Ραχόι στους αυτονομιστές: «Σταματήστε τις απειλές, δεν θα υπάρξει καμία ανακήρυξη ανεξαρτησίας»

Η ισπανική κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τις εξουσίες που της δίνει το Σύνταγμα της χώρας και να αναστείλει τη...


Η ισπανική κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τις εξουσίες που της δίνει το Σύνταγμα της χώρας και να αναστείλει την αυτονομία της Καταλωνίας, προκειμένου να εμποδίσει την περιοχή να αποσχιστεί από την χώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα El País.

Ερωτηθείς αν είναι έτοιμος να ενεργοποιήσει το Άρθρο 155 του Συντάγματος της Ισπανίας, το οποίο του δίνει τη δυνατότητα να καθαιρέσει την κυβέρνηση της περιφέρειας και να προκηρύξει νέες εκλογές εκεί, ο Ραχόι απάντησε: «Δεν αποκλείω απολύτως τίποτε εάν είναι σύννομο. Το ιδανικό θα ήταν να μη χρειαστεί να εφαρμοστούν ακραίες λύσεις, αλλά για μη γίνει αυτό τα πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν».

Ο Ραχόι απαίτησε από τους αυτονομιστές της Καταλωνίας να σταματήσουν τις απειλές : «Θα ήθελα η απειλή της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας να ανακληθεί το συντομότερο δυνατόν», τόνισε και διεμήνυσε ότι η Μαδρίτη δεν θα επιτρέψει καμιά ανακήρυξη ανεξαρτησίας, και πως ακόμα κι αν αυτή γίνει δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

Ο Ραχόι προέτρεψε τους μετριοπαθείς Καταλανούς να απομακρύνουν τους ριζοσπάστες και ξεκαθάρισε ότι οι επιπλέον 4.000 αστυνομικοί τους οποίους η κυβέρνηση ανέπτυξε στην Καταλωνία θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι η κρίση να τερματιστεί.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές εξαιτίας της κρίσης στην Καταλωνία και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να δεχθεί διαμεσολάβηση για τη διευθέτηση της κρίσης.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση