GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρχηγός ΓΕΝ: Ιστορική μέρα η άφιξη του θωρηκτού «Αβέρωφ» στη Θεσσαλονίκη - ΒΙΝΤΕΟ

Ως «χρέος» του Πολεμικού Ναυτικού προς τους Βορειοελλαδίτες, χαρακτήρισε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Νικόλα...


Ως «χρέος» του Πολεμικού Ναυτικού προς τους Βορειοελλαδίτες, χαρακτήρισε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, τον κατάπλου του θωρηκτού «Αβέρωφ» στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας λόγο για «ιστορική μέρα» τόσο για την ίδια την πόλη, όσο και για τον Ελληνισμό.
Ο ίδιος δήλωσε ευτυχής που μετά από 72 χρόνια το θρυλικό καταδρομικό κατέπλευσε στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα παραμείνει μέχρι το Νοέμβριο.
«Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης του σκάφους, όπου επιβεβαιώθηκε το αξιόπλοο, εισηγηθήκαμε στο ΓΕΕΘΑ και στην πολιτική ηγεσία, το πλοίο να καταπλεύσει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να τιμήσει και να τιμηθεί από τους κατοίκους της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας», τόνισε ο Αρχηγός ΓΕΝ, μιλώντας σε δημοσιογράφους από το κατάστρωμα του θρυλικού θωρηκτού.
«Το ΓΕΕΘΑ και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενθάρρυναν την πρωτοβουλία του Πολεμικού Ναυτικού, με αποτέλεσμα σήμερα το πλοίο να φτάσει στη Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε και κάλεσε τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδος, αλλά και της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, να επισκεφθούν το πλοίο και μέσα από την ιστορία του να αναγεννηθούν.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Νικόλαος Τσούνης ανέφερε ότι ο απόπλους του θρυλικού πλοίου από τη μόνιμη θέση ελληνισμού του στη Μαρίνα Φλοίσβου -το πρωί της περασμένης Πέμπτης- συνέπεσε την ίδια μέρα με τον ιστορικό απόπλου του «προκειμένου να συμμετάσχει στους νικηφόρους πολέμους, τους Βαλκανικούς, όπου το "Αβέρωφ" με κυβερνήτη τον Ναύαρχο Κουντουριώτη, απελευθέρωσε όλο το Αιγαίο».
Ο Αντιναύαρχος στάθηκε στους χορηγούς που καλύπτουν τόσο την επισκευή του «Αβέρωφ» όσο και τις δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα έως το Νοέμβριο κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας λόγο για επιφανείς Έλληνες που αγαπούν τον τόπο και συνεισφέρουν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του πλοίου θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση, ώστε αυτοί να αναδειχθούν και να τιμηθούν. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την εταιρεία «Ζούρος» που ρυμούλκησε το ιστορικό πλοίο και το μετέφερε με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη.
Συγκινημένος για την άφιξη του καταδρομικού πλοίου στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης. Ο ίδιος, αναφέρθηκε στο «μεγαλείο» του «Αβέρωφ», τονίζοντας ότι η Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για την άφιξη και παραμονή του στην πόλη, που συμπίπτει με τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωσή της αλλά και την επέτειο του «ΟΧΙ», ενώ χαρακτήρισε «παγκόσμια πρωτιά» την επιχείρηση μεταφοράς του πλοίου στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση