GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Νέα διαδήλωση ακροδεξιών στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια - ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Δεκάδες υπέρμαχοι της ανωτερότητας της λευκής φυλής διαδήλωσαν το βράδυ του Σαββάτου στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, δύο μήνες μετά τη δ...


Δεκάδες υπέρμαχοι της ανωτερότητας της λευκής φυλής διαδήλωσαν το βράδυ του Σαββάτου στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, δύο μήνες μετά τη δολοφονία μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια επεισοδίων ανάμεσα σε νεοναζί και αντιρατσιστές.
Η τοπική αστυνομία έκανε λόγο για 50 άτομα που διαδήλωσαν για περίπου 10 λεπτά χωρίς να προκληθούν επεισόδια, στο πάρκο όπου βρίσκεται το άγαλμα του στρατηγού της Συνομοσπονδίας, κατά τον Αμερικανικό Εμφύλιο, Ρόμπερτ Λι.
Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το λεωφορείο με το οποίο αποχώρησαν οι διαδηλωτές ώστε να βεβαιωθούν ότι η ομάδα θα έφευγε χωρίς να προκαλέσει προβλήματα από την πόλη, διευκρίνισε το αστυνομικό τμήμα του Σάρλοτσβιλ, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε επαφή με τον εισαγγελέα και τη δημοτική αρχή για να καθορίσουν τα νομικά μέτρα που θα μπορούσαν να λάβουν μετά από αυτό το περιστατικό».

Ο δήμαρχος του Σάρλοτσβιλ, Μάικ Σίγκνερ, ανέβασε ένα οργισμένο μήνυμα στο Twitter: «Μια ακόμη ποταπή επίσκεψη των δειλών νεοναζί. Δεν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ! Γυρίστε στα σπίτια σας!».
Ο Ρίτσαρντ Σπένσερ, ο άνθρωπος που είχε οργανώσει την κινητοποίηση των ακροδεξιών στις 12 Αυγούστου, ήταν παρών στη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση. Μάλιστα, ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο διάρκειας 20 λεπτών όπου διακρίνεται ο ίδιος να κρατάει μια αναμμένη δάδα ηγούμενος του πλήθους. Στο βίντεο ακούγονται οι ακροδεξιοί να φωνάζουν «Εσείς δεν θα μας αντικαταστήσετε», ένα σύνθημα που τον Αύγουστο φώναζαν ως: «Οι Εβραίοι δεν θα μας αντικαταστήσουν».
Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση