GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βλαστός: Τελείωσα με την παρανομία!

Αυλαία έριξε σήμερα, μετά από σχεδόν τρία χρόνια διαδικασίας, το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων που εκδίκασε την υπόθεση του αποκαλού...


Αυλαία έριξε σήμερα, μετά από σχεδόν τρία χρόνια διαδικασίας, το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων που εκδίκασε την υπόθεση του αποκαλούμενου «συνδικάτου του εγκλήματος» στο οποίο μεταξύ άλλων αποδίδεται η απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009 και η δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου το 2008.
Αναγνωρίζοντας ελαφρυντικά σε 3 από τους 14 κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι, επέβαλε τις εξής ποινές:
Παναγιώτης Βλαστός, ισόβια και 36 χρόνια που συγχωνεύτηκαν στα 23 χρόνια.
Ιωάννης Σκαφτούρος, κάθειρξη 6 ετών
Απόστολος Πετράκης, κάθειρξη 18 ετών
Αριστομένης Κλεφτόγιαννης, ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 15 ετών
Γιώργος Κατσαγιάννης, ισόβια και 20 χρόνια που συγχωνεύτηκαν στα 15 χρόνια
Χαράλαμπος Μουστάκας, κάθειρξη 8 ετών
Γιώργος Τρομπούκης, κάθειρξη 10 ετών
Βασίλης Στεφανάκος, φυλάκιση 3 ετών
Η ποινή του μετατράπηκε σε χρηματική, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.
Ιωάννης Θώδης, κάθειρξη 9 ετών, Κωνσταντίνος Ανδρέου και Boban Ristevski κάθειρξη 10 ετών, Εμμανουήλ Σκαρλάτος 7 ετών, Παναγιώτης Σοιλέδης 8 ετών, Πολυτίμη Γεωργά, σύντροφος του Σκαφτούρου, φυλάκιση 2 ετών.
Για τον Σερβο-Σκοπιανό διατάχθηκε η απέλαση από τη χώρα όταν εκτίσει την ποινή του και η 10ετής απαγόρευση επιστροφής του στην Ελλάδα.
Για όλους τους ισοβίτες αποφασίστηκε διαρκής στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων.
Οι δικαστές αναγνώρισαν ελαφρυντικά στους Χαράλαμπο Μουστάκα (μετεφηβικής ηλικίας), Πολυτίμη Γεωργά (πρότερος έντιμος βίος και ειλικρινή μεταμέλεια μετά την πράξη ) και Βασίλη Στεφανάκο (μετέπειτα καλή συμπεριφορά).
ΒΛΑΣΤΟΣ: «ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ»
Με τη λήξη της διαδικασίας ο πρόεδρος του δικαστηρίου, απευθυνόμενος στον Παναγιώτη Βλαστό, του είπε ότι υπάρχουν ακόμη νομικές ενέργειες που μπορεί να κάνει, όπως η αίτηση χάριτος ή να αιτηθεί αποφυλάκιση επικαλούμενος ανήκεστο βλάβη καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
Βλαστός: Σέβομαι την απόφασή σας. Θα πάω όμως παραπάνω. Εγώ έχω σβήσει 20 χρόνια μέσα στη φυλακή.
Πρόεδρος: όμως παραβιάσατε δύο φορές την αναστολή
Βλαστός: Ήμουν λάθος εκεί. Δεν θα με ξαναδείτε ποτέ στα δικαστήρια σας.
Πρόεδρος: Προσπαθήσαμε να μην αδικήσουμε κάποιον. Ευχαριστώ πολύ όλους.
Εισαγγελέας Παν. Αγγελόπουλος: Τον παράδεισο τον άνοιξε πρώτος ο ληστής. Εμείς όλοι είμαστε πολύ πίσω.
Συνήγορος υπεράσπισης: Ο ληστής τις είχε το Χριστό δίπλα του.
Εισαγγελέας: Και ο Παναγιώτης τον έχει.
«Με μία συγκινητική δήλωση ο Παναγιώτης Βλαστός στάθηκε απέναντι στους δικαστές του, δηλώνοντας για μία ακόμη φορά ότι τελείωσε με την παρανομία. Η απόφαση του Εφετείου διαφοροποιήθηκε από εκείνη του πρωτόδικου δικαστηρίου καθώς του επέβαλε μία φορά ισόβια αντί για δύο που είχαν επιβληθεί εσφαλμένα στο πρώτο. Και θα προχωρήσει στο αναιρετικό στάδιο με την πίστη και την ελπίδα ότι η δικαιοσύνη δεν θα αργήσει», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Παναγιώτη Βλαστού, Φραγκίσκος Ραγκούσης.
«Η αναγνώριση από το Δικαστήριο ελαφρυντικού στον εντολέα μου και η μείωση της πρωτοδίκως επιβληθείσας κάθειρξης των 19 ετών σε 8 έτη είναι δίκαιη και απόλυτα συμβατή με την τρίχρονη διαδικασία και την όλη συμπεριφορά και προσωπικότητα του Χαράλαμπου Μουστάκα. Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την απόφαση», ανέφερε ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος υπεράσπισης του Χαράλαμπου Μουστάκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση