GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαμαρτυρία Αφγανών στο κέντρο της Μυτιλήνης

Στην πλατεία Σαπφούς στο κέντρο της Μυτιλήνης δείχνουν διατεθειμένοι να περάσουν τη νύχτα τους περίπου 150 Αφγανοί πρόσφυγες και μετανά...


Στην πλατεία Σαπφούς στο κέντρο της Μυτιλήνης δείχνουν διατεθειμένοι να περάσουν τη νύχτα τους περίπου 150 Αφγανοί πρόσφυγες και μετανάστες, που πορεύτηκαν σήμερα από τον καταυλισμό της Μόριας στην πόλη.
Αιτήματα τους η μεταφορά τους από τη Μόρια, την οποία χαρακτηρίζουν «φυλακή» και «κόλαση», η ασφαλής και σε συνθήκες υγιεινής διαμονή τους στη Λέσβο και η ταχεία διεκπεραίωση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει ώστε να μετακινηθούν γρήγορα στην ηπειρωτική Ελλάδα καταρχάς.
Από μεριάς του διευθυντή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μόριας Γιάννη Μπαλμπακάκη, τους προτάθηκε οι μεν οικογένειες να μεταφερθούν στο δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ από την επόμενη Τρίτη όταν και θα έχουν ετοιμασθεί οι οικίσκοι όπου θα στεγασθούν. Αυτό όμως εφόσον άμεσα επιστρέψουν στη Μόρια, όπου και θα παραμείνουν υπό εγγυημένες συνθήκες ασφαλείας. Στους δε άνδρες που ταξιδεύσουν μόνοι τους εφόσον παραμένουν στο νησί πέρα του ενός έτους τους προτάθηκε από τη Δευτέρα να ξεκινήσουν διαδικασίες ασύλου κι αυτό σε βάρος άλλων προσφύγων από εμπόλεμες ζώνες ή μέλη ευπαθών ομάδων οι οποίοι έχουν προτεραιότητα. Οι προτάσεις δεν έγιναν δεκτές αφού, όπως οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν, δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται τέτοιες υποσχέσεις.
Η σημερινή κινητοποίηση των Αφγανών προσφύγων και μεταναστών έρχεται σε συνέχεια χθεσινών εθνοτικών συγκρούσεων αλλά και των κινητοποιήσεων που ακολούθησαν με πάντα κυρίαρχο θέμα την ασφάλεια στον καταυλισμό και τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν σε αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση