GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Κούλογλου από την Καταλονία: Αν είχε κάνει τα ίδια ο Μαδούρο θα είχε ξεσπάσει διεθνές σκάνδαλο

Από την Καταλονία όπου βρίσκεται ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, δήλωσε ότι «οι Βρυξέλλες ...


Από την Καταλονία όπου βρίσκεται ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, δήλωσε ότι «οι Βρυξέλλες θα πρέπει να ελέγχουν τι συμβαίνει σε τοπικό επίπεδο, χωρίς βέβαια να είναι παρέμβαση υπέρ κάποιας πλευράς. Δεν γίνεται να κωφεύουν, καθώς αυτά που συμβαίνουν εδώ είναι απαράδεκτα. Εάν είχε κάνει το ίδιο Μαδούρο στη Βενεζουέλα, έχει ξεσπάσει διεθνές σκάνδαλο».
Όπως περιέγραψε ο ευρωβουλευτής, που βρίσκεται εκεί ως εκλογικός παρατηρητής, άκουσε από Καταλανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους και τον ίδιο τον πρόεδρο Πουιγκεμόντ «μόνο παράπονα για ωμές παραβιάσεις των δημοκρατικών διαδικασιών από την κυβέρνηση της Μαδρίτης: συλλήψεις δημοσίων λειτουργών υπεύθυνων για την διεξαγωγή των εκλογών, κατασχέσεις εκλογικού υλικού, κλείσιμο 140 εκλογικών κέντρων, οικονομικές κυρώσεις, ομάδες που θέλουν να προκαλέσουν βία για να δικαιολογήσουν την παρέμβαση της αστυνομίας. Όλα αυτά είναι πρωτοφανή!»
«Θα ήθελα να να δω τις Βρυξέλλες να λαμβάνουν πρωτοβουλίες για ειρηνικές διαδικασίες και διαπραγματεύσεις», σχολίασε ο Στ. Κούλογλου.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ελπίζει την Κυριακή να γίνει μάρτυρας μίας ειρηνικής διαδικασίας, όμως εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με το αν το δημοψήφισμα, κατόπιν όσων έχουν συμβεί, θα είναι «ένα πραγματικό δημοψήφισμα». Μάλιστα, δήλωσε ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ του καταλανικού δημοψηφίσματος και του αντίστοιχου της Σκωτίας, καθώς «οι Βρετανοί φέρθηκαν πολύ πιο έξυπνα από τον κ. Ραχόι που αποφάσισε να καταστείλει το δημοψήφισμα εδώ.
Οι κινήσεις του έχουν πλήξει καίρια τις σχέσεις της Βαρκελώνης με την υπόλοιπη Ισπανία, σχέσεις που θα κάνουν καιρό να βελτιωθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση