GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βραζιλία: Όγδοο παιδί θύμα του εμπρησμού στον βρεφονηπιακό σταθμό

Ακόμα ένα παιδί, το όγδοο υπέκυψε στα τραύματά του παιδί, τρεις ημέρες αφότου ο νυχτοφύλακας ενός βρεφονηπιακού σταθμού περιέλουσε παιδι...


Ακόμα ένα παιδί, το όγδοο υπέκυψε στα τραύματά του παιδί, τρεις ημέρες αφότου ο νυχτοφύλακας ενός βρεφονηπιακού σταθμού περιέλουσε παιδιά, μια εκπαιδευτικό, και τον εαυτό του με αλκοόλ κι έβαλε φωτιά.

Το κοριτσάκι ήταν τεσσάρων ετών, πέθανε το Σάββατο,

Η τραγωδία, που συγκλόνισε τη Βραζιλία, εκτυλίχθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Ζαναούμπα, μια πόλη 70.000 κατοίκων, 600 χλμ. από το Μπέλο Οριζόντε.

Ο απολογισμός ανέρχεται πλέον σε εννιά νεκρούς, εξαιρουμένου του δράστη: οκτώ ήταν παιδιά, όλα τεσσάρων ετών, ενώ πέθανε επίσης μια νηπιαγωγός, 43 ετών, η οποία προσπάθησε να τα σώσει. Περίπου σαράντα ακόμη παιδιά και ενήλικοι τραυματίστηκαν από τη φωτιά.

Το βράδυ του Σαββάτου 22 τραυματίες, παιδιά και ενήλικοι, συνέχιζαν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, κατά την εφημερίδα Folha de São Paulo.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 50χρονος φύλακας αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας από το 2014.

Το δημοτικό συμβούλιο στη Ζαναούμπα κήρυξε επταήμερο πένθος. Ο πρόεδρος Μισέλ Τέμερ εξέφρασε την Πέμπτη την «αλληλεγγύη του» στα θύματα «αυτής της τραγωδίας».

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση