Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 2o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

  Η ΔΟΕ δεν αποκλείει την αναγνώριση των e-Sports ως άθλημα


  Ιστορικές διαστάσεις ενδεχομένως να λάβει στο μέλλον, η Σύνοδος κορυφής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής το Σάββατο. Κι αυτό, γιατί ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν και η θέση της ΔΟΕ απέναντι στο φαινόμενο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, πιο γνωστών ως e-Sports.

  Κι ενώ θα περίμενε κανείς, να μην τεθεί καν θέμα, δεδομένου ότι ο «φυσικός» αθλητισμός δεν έχει καμία σχέση με τον «τεχνητό» και τις χρήσεις της τεχνολογίας, οι «Αθάνατοι» φαίνεται πως έχουν εντελώς διαφορετική άποψη.

  Όπως προέκυψε μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου, η ΔΟΕ εκτιμά πως τα e-Sports παρουσιάζουν έντονη ανάπτυξη, ιδιαίτερα στο δημογραφικό επίπεδο των νέων σε διάφορες χώρες, και μπορούν να αποτελέσουν μια πλατφόρμα για την εμπλοκή του Ολυμπιακού Κινήματος.

  Τα ανταγωνιστικά e-Sports, θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως αθλητικές δραστηριότητες και οι εμπλεκόμενοι φορείς προετοιμάζουν και εκπαιδεύουν με ένταση που μπορεί να συγκριθεί με τους αθλητές στα παραδοσιακά αθλήματα.

  Μάλιστα τα μέλη της ΔΟΕ, προχώρησαν ακόμη ένα βήμα, εκφράζοντας την άποψη, πως για να αναγνωρισθούν από την ΔΟΕ ως άθλημα, το περιεχόμενο των e-Sports δεν πρέπει να παραβιάζει τις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων. Μια περαιτέρω απαίτηση για αναγνώριση από την ΔΟΕ πρέπει να είναι η ύπαρξη ενός οργανισμού που να εγγυάται την συμμόρφωση με τους κανόνες και κανονισμούς του Ολυμπιακού Κινήματος, όπως αυτοί σχετικά με το ντόπινγκ, τον στοιχηματισμό και την χειραγώγηση.

  Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Η ΔΟΕ δεν αποκλείει την αναγνώριση των e-Sports ως άθλημα Rating: 5 Reviewed By: Press- gr