Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

  ΙΔΟΥ Η ΛΗΣΤΕΙΑ! Η Eurobank πούλησε δάνεια 1,5 δις στο ...3% της αξίας τους

  Βασιλης Πολυχρονης 
    Η Eurobank, η τράπεζα - κοράκι που ο ελληνικός λαός την ανακεφαλαιοποίησε καμιά δεκαριά φορές,η τράπεζα που ο Λάτσης την κατέστησε ζόμπι και μετά...την παράτησε χωρίς καμιά επίπτωση και τώρα παρουσιάζεται ως...μέγας "επενδυτής" του Ελληνικού, αυτό το μόρφωμα ανακοίνωσε σήμερα (με τρόπο μάλιστα πανηγυρικό) πως - με την ανοχή και υποστήριξη του "αριστερού" κυβερνητικού συναπαντήματος - πούλησε "κόκκινα" δάνεια ύψους 1,5 δις στην ισπανική Intrum Justitia AB (Intrum) απ' όπου αποκόμισε τίμημα...45 εκ.ευρώ,δηλαδή πούλησε δάνεια ύψους 1,5 δις στο...3% της αξίας τους!
  Αυτή τη ληστεία της λαϊκής περιουσίας την ονομάζουν...εμπορική - επενδυτική συναλλαγή! Και δεν ντρέπονται καθόλου!
  Θα μας βρείτε μπροστά γερολαδάδες (δεξιοί κι "αριστεροί") και θα σας κυνηγάμε μέχρι να σας τελειώσουμε,φυσικά και ηθικά!
  ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ!!!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  3 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 7 Οκτ 2017, 2:04:00 π.μ.

  Φανς εδώ Φανς εκεί Φανς παραπέρα.. 1.500.000 εκατομμύριο συνταξιούχοι παίρνουν από 1 ευρώ μεχρι 500 ευρώ τον μήνα...Και με Γ.Παπανδρέου και με Σαμαροβενιζελους και με Τσίπρα...Όλες οι υπάρχουσες ιδεολογίες που ευαγγελίζονται την Σωτηρία τον ανθρώπων αυτής της χώρας είναι εξοντωτικές ΝΑΖΙΣΤΙΚΈΣ εφαρμογές χτυπώντας πάντα της αδύναμες τάξης...

  Ο Μητσοτάκης κατηγορεί σήμερα τον Τσίπρα ΑΛΛΆ πείτε μου αν σε μια ομιλία του αν ΕΊΠΕ ποτέ αν θα αποκαταστήσει και πως, αυτούς τους ανθρώπους..Αυτοί οι πολιτικοί άνθρωποι σήμερα που μας μιλούν ΌΛΟΙ για επένδυσης, ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ Η ΣΥΝΤΑΞΗΣ ακούσατε να λένε τίποτα ΤΙ μισθούς ΘΑ Δίνουν από τις περιβόητες ΕΠΈΝΔΥΣΗΣ ΤΟΥΣ;;;..

  Το 1,5 δις ευρώ δάνεια που πουλήθηκαν στο 3% της αξίας του από την Eurobank ΚΆΠΟΙΟΙ
  τα πήραν ΧΩΡΙΣ καμιά εξασφάλιση..ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΆ ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΑ; ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ;;ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΈΔΙΝΑΝ χωρίς επισφαλείες και γιατί βροντήσανε να απαλλάξουν σε συμφωνία με τους ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ ΜΕ ΝΌΜΟ τους τραπεζίτες!!!.. Έτσι τα 400 εκατομμύρια ευρώ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ θα αγοράσουν με 12 εκατομμύρια ευρώ τα 400 εκατομμύρια ευρώ οι ΛΗΣΤΕΣ και αυριανοί σωτήρες αυτού του τόπου...Όμως Η περιουσία του απλού κόσμου που έχει επισφαλεία Η το σπίτι Η το χωραφι του ΘΑ του την παίρνουν με ΈΝΑ ΚΛΙΚ για μερικά ευρώ...

  Έτσι ο Λάτσης και ο κάθε Λάτσης θα ελθει να αρπάζει την ΓΗ του ΚΡΑΤΟΥΣ και θα φωνάζει το ΣΚΑΕΙ ότι καθυστερούν της επενδύσεις!!!... ΌΛΟΙ που είναι μέσα στην βουλή
  και το ΚΚΕ και η ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ μαζί με τα ΜΜΕ τρομοκρατούν τον κόσμο ότι με ένα ΚΛΙΚ θα του πάρουν το σπίτι..ΛΑΘΟΣ..το ΚΛΙΚ θα το κάνουν, αλλά όταν θα πάνε να πάρουν τα σπίτια του κόσμου;; Εκεί θα γίνουν τα ΑΡΚΑΔΊΑ..Τα ΑΡΚΑΔΙΑ θα έχουν νεκρούς ἑθέν και ἑθέν και ΤΌΤΕ θα δουν πως το ΤΕΡΑΣ θα καταπιεί ΌΛΗ την χώρα...

  Θα περίμενα από τα κόμματα, από τους περιφερειάρχες, από τους δημάρχους, από τους δικηγορικούς συλλόγους να καλέσουν τους ανθρώπους που χρωστάνε ΧΧ ευρώ να φτιάξουν ένα Σύλλογο- ένα ΦΑΝΣ και να αγοράζει ο κάθε δανειζόμενος το χρέος τους αμέσως από 3% με 4% ΏΣΤΕ π.χ τα 100 ευρώ να ΤΑ πληρώνουν ΤΈΣΣΕΡΑ και το 1% να πηγαίνει στους ανθρώπους που θα εργάζονται για αυτό τον σκοπό...Αυτό το απλό που σας περιέγραψα το ακούσατε ΑΠΌ ΚΑΝΈΝΑ ΚΌΜΜΑ; ΑΠΌ ΚΑΝΈΝΑ ΠΟΛΊΤΙΚΟ; ΑΠΌ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΌ ΤΡΑΠΕΖΊΤΗ; ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ;;..

  Το ΤΧΣ {ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας} ξέρει πολύ καλά ότι οι Τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις ΦΩΡΕΣ από το ΑΊΜΑ του Ελληνικού ΛΆΟΥ,Ο ΛΑΟΣ δηλαδή χρωστά, άρα στην ουσία οι Έλληνες έχουν τον πρώτο λόγο ΓΙΑ ΤΑ ΔΆΝΕΙΆ τον τραπεζών... ΚΑΙ μιλάμε ΠΆΝΤΑ μόνο για δάνεια τραπεζών και ΌΧΙ συναλλαγές ΜΕΤΑΞΎ ΙΔΙΩΤΏΝ Η ΔΗΜΌΣΙΟΥ...

  Ανώνυμος είπε... 7 Οκτ 2017, 12:18:00 μ.μ.

  Η δικαιοσύνη είναι ένα φίδι που δαγκώνει τους ξυπόλητους..«Δικαιοσύνη; Θα βρεις δικαιοσύνη στον άλλο κόσμο. Σ’ αυτή τη ζωή έχουμε μόνο νόμους.»
  William Gaddis, 1922-1998, Αμερικανός συγγραφέας

  Όμως βαυκαλιζόμαστε αν πιστεύουμε ότι μόνο στην Ελλάδα η δικαιοσύνη είναι μια εξαρτημένη εξουσία. Μεταθέτουμε το πρόβλημα. Από παγκόσμιο το κάνουμε εθνικό -όπως ακριβώς συνηθίζουμε να κάνουμε με τον οικονομικό πόλεμο, που νομίζουμε ότι έχει ως στόχο τους Έλληνες...

  Δεν είναι καν ένα πρόβλημα σύγχρονο του νεοφιλελευθερισμού ή έστω του κλασικού καπιταλισμού... Είναι τόσο παλιό όσο κι ο κόσμος.

  Πριν τον νεοφιλελευθερισμό, πριν τον Μαρξ, πριν τον καπιταλισμό του Σμιθ, πριν ακόμα και τη φεουδαρχία, η δικαιοσύνη ήταν ένα φίδι που δάγκωνε τους ξυπόλητους.

  Ανατρέχοντας στους κώδικες του Χαμουραμπί (2000 χρόνια π.Χ.), τον πρώτο γραπτό νομοθετικό κώδικα, κατά κάποιο τρόπο το πρώτο σύνταγμα, βλέπουμε ότι υπήρχαν διαφορετικές τιμωρίες για τους πλούσιους που έκαναν κακό σε πλούσιους, για τους πλούσιους που έκαναν κακό σε φτωχούς (ή γυναίκες ή σκλάβους). Και διαφορετικές για τους φτωχούς -ειδικά αν έκαναν κακό σε πλούσιους.

  Για παράδειγμα:

  196: Αν ένας άντρας ανώτερης τάξης τυφλώσει από το ένα μάτι άλλον άντρα ανώτερης τάξης, θα του βγάλουν κι αυτού το μάτι.

  198: Αν τυφλώσει από το ένα μάτι έναν άντρα κατώτερης τάξης θα του παραδώσει 60 σέκελ ασήμι.

  199: Αν τυφλώσει από το ένα μάτι το δούλο κάποιου άντρα ανώτερης τάξης θα του παραδώσει τη μισή αξία του δούλου σε ασήμι (στον αφέντη).

  Η δικαιοσύνη του Χαμουραμπί ήταν ειλικρινής: «Δεν υπάρχει ισονομία. Οι αριστοκράτες, οι πλούσιοι, οι αξιωματούχοι, οι άντρες, οι ελεύθεροι είναι πιο σημαντικοί απ’ τους άλλους, είναι ανώτεροι».

  Στην Αθηναϊκή δημοκρατία ίσχυε κάτι παρόμοιο. Οι πολίτες άντρες ήταν οι ανώτεροι. Και οι Αθηναίοι ανώτεροι των υπολοίπων.

  «Δίκαιο είναι το συμφέρον το ισχυρού», λέει ο σοφιστής Θρασύμαχος.

  Και στη Ρώμη κανένας Σπάρτακος δεν είχε ίσα δικαιώματα με τον Καίσαρα. Όλοι το ήξεραν αυτό...

  SaneJoker

  Ανώνυμος είπε... 7 Οκτ 2017, 12:21:00 μ.μ.

  Η δικαιοσύνη είναι ένα φίδι που δαγκώνει τους ξυπόλητους..«Δικαιοσύνη; Θα βρεις δικαιοσύνη στον άλλο κόσμο. Σ’ αυτή τη ζωή έχουμε μόνο νόμους.»
  William Gaddis, 1922-1998, Αμερικανός συγγραφέας

  Μετά το αμερικανικό σύνταγμα (and justice for all) και τη γαλλική επανάσταση (Liberté, Égalité, Fraternité), ξεκίνησε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση της ισονομίας.

  Με την Οκτωβριανή Επανάσταση η ψευδαίσθηση ολοκληρώθηκε: Όλα τα ζώα είναι ίσα (αλλά κάποια ζώα είναι πιο ίσα).

  Οι άνθρωποι πλέον, στον εικοστό πρώτο αιώνα, πιστεύουν ότι υπάρχει ισονομία. Ότι η δικαιοσύνη θα τους κρίνει ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, φύλου, σεξουαλικής κατεύθυνσης, πεποιθήσεων και -κυρίως- ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης.


  Όσοι το πιστεύουν αυτό είναι αφελείς. Πόσοι πλούσιοι βρίσκονται στις φυλακές της Ελλάδας, των ΗΠΑ, της Κίνας, της Σουηδίας;

  Γιατί οι φυλακές είναι γεμάτες φτωχούς; Επειδή είναι κατώτεροι γονιδιακά με ροπή στο έγκλημα;

  Το έγκλημα έχει σημασία ή ποιος το διαπράττει; Πόσοι μεγαλέμποροι ναρκωτικών είναι στη φυλακή; (δες Noor1) Και πόσοι απλοί χρήστες ή βαποράκια;

  Για ισονομία μιλάμε; Πόσοι δισεκατομμυριούχοι φοροδιαφεύγουν; Πόσοι έχουν κρυφούς λογαριασμούς στην Ελβετία; Πόσοι απ’ αυτούς έχουν καταδικαστεί και φυλακιστεί;

  Ισονομία και ισοπολιτεία: Ποιοι έχουν πληρώσει το κόστος των μνημονίων; Οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεργολάβοι; Οι πολιτικοί; Ή μήπως οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες;

  Και πραγματικά υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι αυτό είναι ελληνικό φαινόμενο;

  Οι εξουσίες είναι διαπλεκόμενες, αλληλοεξαρτόμενες. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις τρεις κλασικές: Νομοθετική, δικαστική, εκτελεστική.

  Οι πιο ισχυρές αυτή τη στιγμή είναι η οικονομική εξουσία και η εξουσία των media. Αυτές οδηγούν τον κόσμο μας (και τις άλλες τρεις) όπου θέλουν.

  Οπότε πώς περιμένετε η δικαστική (για παράδειγμα εξουσία) να στραφεί ενάντια στην οικονομική εξουσία;

  Τι θα ήταν ένας πολιτικός χωρίς οικονομική και επικοινωνιακή στήριξη;


  Η δικαιοσύνη του εικοστού πρώτου αιώνα διαφέρει πολύ από εκείνη του Χαμουραμπί. Όμως πάντα θα υπάρχει η διάκριση ανάμεσα στους ανώτερους και στους κατώτερους. Ειδικά όταν οι κατώτεροι είναι υποστηρικτές μιας ιδεολογίας που αντιτίθεται στις εξουσίες.

  Οι εχθροί των εξουσιών πάντα θα παρουσιάζονται ως εχθροί του λαού, την ίδια στιγμή που οι εξουσίες καταπατούν κάθε δικαίωμα του λαού.

  Έτσι ήταν η «δικαιοσύνη» απ’ την αυγή του πολιτισμού. Ίσως αυτό ν’ αλλάξει κάποτε. Πώς και γιατί δεν γνωρίζω.

  Μέχρι τότε η ισονομία θα είναι ένα παραμύθι που λένε οι νταντάδες στα παιδιά των ισχυρών, για να φάνε το φαΐ τους.

  «Φάε το φαΐ σου, αλλιώς θα το φάνε οι φτωχοί, και μετά θα νομίσουν ότι είμαστε ίσοι και θα σου πάρουν το κεφάλι».

  SaneJoker

  Item Reviewed: ΙΔΟΥ Η ΛΗΣΤΕΙΑ! Η Eurobank πούλησε δάνεια 1,5 δις στο ...3% της αξίας τους Rating: 5 Reviewed By: Press- gr