GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζαχαριάδης και Βορίδης για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας και την εγκληματικότητα μίλησαν στον Rea...


Για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας και την εγκληματικότητα μίλησαν στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης και ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης.
"Είναι ένα συγκλονιστικό γεγονός. Με τον Μιχάλη είχαμε βρεθεί το πρωί στα δικαστήρια και μιλήσαμε για τις εκλογές του δικηγορικού συλλόγου, χωρίσαμε κάνοντας αστείο και γελώντας. Είναι ένα τρομερό γεγονός. Θέλω να επισημάνω τα εξής, υπάρχει κάτι προκλητικό σε αυτήν τη δολοφονία, μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι μπήκαν, έκατσαν, ήπιαν καφέ, συζήτησαν, είχαν ακάλυπτα πρόσωπα, σκότωσαν έναν άνθρωπο στο κέντρο της Αθήνας, έφυγαν σαν κύριοι και τους ψάχνουν. Αυτό είναι απίστευτο" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε:
"Είμαστε πια σε μία κατάσταση που όλοι έχουμε σχεδόν εξοικειωθεί και συμφιλιωθεί με τη δράση των εγκληματικών οργανώσεων, με τη σχεδόν ανεξέλεγκτη διακίνηση όπλων, με τα συμβόλαια θανάτου, με συμμορίες οι οποίες κάνουν απαγωγές. Δηλαδή, με μία κατάσταση εκτός ελέγχου... Η διαχείριση της εγκληματικότητας έχει ξεφύγει, οι εγκληματικές οργανώσεις κυριαρχούν και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτή η ιστορία... Εκεί προφανώς υπάρχουν ζητήματα για το είδος της αντιεγκληματικής πολιτικής που εφαρμόζεται. Ενδεχομένως, ένα θετικό που μπορεί να βγει από αυτή τη φοβερή δολοφονία είναι επιτέλους κάτι να γίνει. Να πούμε ένα 'φτάνει πια', να πούμε ότι δεν μπορεί να σκοτώνεται ο κόσμος με αυτό τον τρόπο".
Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι "η υπόθεση προφανώς έχει βάθος και νομίζω ότι δεν χωρούν επιπόλαιες και επιφανειακές αναλύσεις. Σε καμία περίπτωση το ζήτημα δεν πρέπει να πάει προς την πολιτική πόλωση... Περιμένω για αυτήν την υπόθεση πρώτα να μιλήσουν οι ειδικοί και οι εγκληματολόγοι και μετά να μιλήσουν οι πολιτικοί... Νομίζω ότι είναι λάθος να βάλουμε όλη την εγκληματικότητα στη χώρα σε ένα καζάνι... Είναι λάθος την ώρα που όλοι είμαστε ταραγμένοι και συγκλονισμένοι από ένα τόσο ισχυρό γεγονός και την ώρα που πρέπει να διαλευκάνουμε αυτό το γεγονός να συνδέσουμε το γεγονός των μικροκλοπών, των κλοπών, διαφορετικής βαθμίδας εγκληματικότητα με αυτό το στυγερό έγκλημα".
"Το 'φτάνει πια' πρέπει να το πει όλο το πολιτικό σύστημα. Η κυβέρνηση σαφώς πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που της αντιστοιχεί ως εκτελεστική εξουσία και ως πλειοψηφία στο κοινοβούλιο να πάρει πρωτοβουλίες... Νομίζω, ότι πρώτα πρέπει να μιλήσει η αστυνομία και μετά να μπούμε σε έναν προβληματισμό και σαν κοινωνία αλλά και σαν πολιτικό σύστημα", πρόσθεσε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση