Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

  Βαρβιτσιώτης: Διοικητική ανικανότητα και ανεπάρκεια της κυβέρνησης στο προσφυγικό


  Για διοικητική ανικανότητα στο θέμα διαχείρισης τους προσφυγικού κατηγόρησε την κυβέρνηση ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
  "Πέρασε μία ολόκληρη χρονιά, που δεν υπήρχαν εκρηκτικές ροές μεταναστών, που δεν υπάρχει κανένα σοβαρό πρόβλημα στα νησιά και δεν έγινε κανένα μέτρο αποσυμφόρησης τους και κανένα μέτρο αξιοποίησης αυτών των χρημάτων... Αυτό δείχνει μία φοβερή διοικητική ανικανότητα και ανεπάρκεια" ανέφερε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ.
  "Η αύξηση των ροών τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο είναι κάτι το οποίο κάθε χρόνο συμβαίνει. Έχουμε διπλασιασμό από πέρσι, ο οποίος οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι σαφέστατα η χαλάρωση από την πλευρά της Τουρκίας στους ελέγχους τους οποίους κάνει και ο δεύτερος λόγος είναι γιατί πλέον, ενώ υπάρχει εν ισχύ η συμφωνία Ευρώπης - Τουρκίας, παρόλα αυτά η Ελλάδα φαίνεται ότι την εκτελεί και την τηρεί με μεγάλη πλημμέλεια. Δηλαδή, οι επιστροφές μας στην Τουρκία είναι πάρα πολύ λίγες" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρβιτσιώτης και πρόσθεσε:
  "Έχουμε επιστρέψει στην Τουρκία 1.600 ανθρώπους. Από το νησί της Σάμου έχουν επιστραφεί στην Τουρκία μόλις 158... Στη Σάμο όπως και στη Λέσβο βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εκρηκτικό θέμα, δίπλα στην πόλη της Σάμου υπάρχει μία καινούρια πόλη. Το Βαθύ της Σάμου έχει περίπου 5.000 με 5.500 κατοίκους και δίπλα του έχει έναν οικισμό ο οποίος φιλοξενεί αυτήν τη στιγμή κοντά στους 3.000 ανθρώπους".
  Ερωτηθείς εάν πρέπει η κυβέρνηση να διεκδικήσει την παράταση του προγράμματος και να ζητήσει μία πρόσθετη οικονομική ενίσχυση για το βάρος που επωμίζεται η χώρα, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ απάντησε μεταξύ άλλων ότι "ήταν ένα δύστροπο πρόγραμμα και στο οποίο δεν κάλυπταν όλους όσους βρίσκονταν στην Ελλάδα. Κάλυπταν περίπου 30.000, από αυτούς που θα μπορούσαν να είχαν μετεγκατασταθεί βάσει του προγράμματος έχουν μετεγκατασταθεί οι 20.000. Οι 10.000 που δεν μετεγκαταστάθηκαν για ένα μέρος ευθύνονται οι χώρες υποδοχής οι οποίες καθυστερούν τις διαδικασίες, αλλά για ένα άλλο μέρος καθυστερεί η ίδια μας η χώρα η οποία δεν έχει προχωρήσει στην αποστολή των ανάλογων αιτημάτων".
  Ακούστε το ηχητικό:
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Βαρβιτσιώτης: Διοικητική ανικανότητα και ανεπάρκεια της κυβέρνησης στο προσφυγικό Rating: 5 Reviewed By: Press- gr