Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017

  Ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής: Οι αξίες και οι αρχές της Εκκλησίας δεν είναι α λα καρτ


  Στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης.
  «Η Εκκλησία όφειλε να μιλήσει, είναι δικαίωμά της και υποχρέωσή της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κονιδάρης.
  «Κάτι άλλο εκτός από το να μιλήσει δεν μπορεί να κάνει και απηύθυνε μία ύστατη έκκληση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, της ευθύνης και της αποστολής του και να αποσύρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο», συμπλήρωσε.
  «Ο Αρχιεπίσκοπος είναι ανοιχτός στον διάλογο πάντα. Τις θέσεις της Εκκλησίας τις έχει διατυπώσει και θα τις επαναδιατυπώσει στον πρωθυπουργό», απάντησε ο κ. Κονιδάρης στο ερώτημα αν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα απαντήσει θετικά σε ενδεχόμενη πρόσκληση από τον Πρωθυπουργό για διάλογο.
  «Αυτό που μπορώ να σας πω με καθαρότητα είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία είναι πάντοτε ανοιχτοί στον διάλογο και ευθαρσώς, ως έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία διατυπώνουν και θα διατυπώνουν τις απόψεις τους», επισήμανε ο Χάρης Κονιδάρης και τόνισε:
  «Οι αξίες και οι αρχές της εκκλησίας δεν είναι αλά καρτ ούτε προσαρμόζονται με βάση το menu το οποίο σερβίρεται».
  Πηγή ρεπορτάζ: Real.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής: Οι αξίες και οι αρχές της Εκκλησίας δεν είναι α λα καρτ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr