Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017

  Ο Κυριαζόπουλος στον Realfm 97,8 για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου: Αλλάζει τις μέχρι τώρα παραδοσιακές αξίες


  Στο νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου και τις αντιδράσεις της Εκκλησίας αναφέρθηκε ο Κυριάκος Κυριαζόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής του Εκκλησιαστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

  "Το νομοσχέδιο αφορά τη λεγόμενη διόρθωση φύλου, βέβαια το νομοσχέδιο αυτό δεν προσδιορίζει σε τι γίνεται αυτή η διόρθωση... Το θέμα είναι με τι οντολογική βάση ξεκινά κανείς, δηλαδή ποιες αρχές θέλει να ακολουθήσει στη ρύθμιση του θέματος... Υπάρχουν αντιδράσεις ως προς τις αξιώσεις αυτές που προβάλλονται, υπάρχουν δύο διαφορετικές αντιλήψεις της οντολογίας του ανθρώπου. Οι αντιδρώντες, δεν δέχονται ότι μπορεί να γίνεται διόρθωση φύλου διότι θεωρούν ότι μόνο δύο φύλα έχει δημιουργήσει ο Θεός κατά αντίληψη της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Αγίου Όρους" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κυριαζόπουλος και πρόσθεσε:

  "Σέβομαι τις αξιώσεις που έχει η κοινότητα ομοφυλοφίλων. Εντούτοις, δεν βρίσκω πραγματικό αντικείμενο στα διεμφυλικά άτομα, μόνο για τα intersex άτομα βρίσκω αντικείμενο νομοθετικής ρύθμισης. Το δικαίωμα του αυτοκαθορισμού έχει σχέση με το Σύνταγμα, με το τι λένε οι διεθνείς συμβάσεις, με το τι λέει το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πάντως, αλλάζει τις μέχρι τώρα παραδοσιακές αξίες των φύλων".

  Ακούστε το ηχητικό:

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Ο Κυριαζόπουλος στον Realfm 97,8 για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου: Αλλάζει τις μέχρι τώρα παραδοσιακές αξίες Rating: 5 Reviewed By: Press- gr