GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Φίλης για το δημοψήφισμα στην Καταλονία: Ο Ραχόι κινήθηκε με ένα τρόπο κυνικό

Στο αιματηρό δημοψήφισμα στην Καταλονία αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Φίλης, διεθνολόγος και διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στο...


Στο αιματηρό δημοψήφισμα στην Καταλονία αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Φίλης, διεθνολόγος και διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
"Είναι μία πολύ δύσκολη μέρα η σημερινή και οι επόμενες για την Ισπανία, διότι η χώρα εισέρχεται σε μία κρίση που όμοια της δεν έχει γνωρίσει. Είναι μία μέρα πολύ δύσκολη διότι τα δύο εμπλεκόμενα μέρη, 'φρόντισαν' να την καταστήσουν επίπονη με τις κινήσεις και τους χειρισμούς που έκαναν σε σχέση με το χθεσινό δημοψήφισμα. Δεν πιστεύω ότι η Καταλονία, μετά τα χθεσινοβραδινά αποτελέσματα, έχει έρθει έστω και μισό βήμα πιο κοντά στην ανεξαρτησία" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης και πρόσθεσε:
"Θεωρώ ότι αυτή είναι μία μακρινή υπόθεση, η οποία αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει μόνο στατιστικές πιθανότητες... Οι χειρισμοί από πλευράς ισπανικής κυβέρνησης, εφόσον ο Ραχόι κινήθηκε με ένα τρόπο κυνικό κάνοντας κάποιους υπολογισμούς, πιεζόμενος από το εσωτερικό του κόμματός του, γιατί στο κεντροδεξιό κόμμα της Ισπανίας υπάρχουν ακόμα σταγονίδια από την εποχή του Φράνκο και δε είναι μόνο αυτό, είναι ότι ο ίδιος έπρεπε να δείξει πυγμή. Έπρεπε να δείξει πυγμή, γιατί η Ισπανία είναι μία χώρα η οποία έχει 17 ομόσπονδα κρατίδια, δηλαδή 16 αντίστοιχα της Καταλονίας, οπότε εάν επέτρεπε να διεξαχθεί το χθεσινό δημοψήφισμα, υπό ομαλούς όρους, που εγώ νομίζω ότι αυτό θα έπρεπε να κάνει, αλλά αυτός εκτίμησε ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έδειχνε μία αδυναμία και ενδεχομένως αυτό να αποτελούσε πρόκριμα και για άλλα αντίστοιχα αυτονομιστικά κινήματα μέσα στην Ισπανία, τα οποία όμως η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια και παρά την οικονομική κρίση έχουν, θα έλεγα, σιωπήσει και είναι μάλλον εν υπνώσει".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση