GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Sold out με το...καλημέρα για τον «Δολοφόνο»των Ρέππα-Παπαθανασίου

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Όσοι βρεθήκαμε στην πρεμιέρα του ολοκαίνουργιου έργου του «χρυσού» διδύμου Ρέππα-Παπαθανασί...


ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ
Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ
Όσοι βρεθήκαμε στην πρεμιέρα του ολοκαίνουργιου έργου του «χρυσού» διδύμου Ρέππα-Παπαθανασίου «Το παιχνίδι του δολοφόνου» καταλάβαμε πως θα’ναι ...παιχνιδάκι για αυτούς να φουλάρουν το θέατρο «Ήβη»,αλλά δεν χρειάστηκαν ούτε καν τις...λίγες αυτές μέρες για να κλέψουν παράσταση. Την επόμενη μέρα-δες χθες Σάββατο- στο ταμείο του θεάτρου της οδού Σαρρή είχαν δημιουργηθεί μεγάλες ουρές και η παράσταση έκανε το πρώτο της sold out.Το λες και sold out με το καλημέρα!
Το πρώτο αστυνομικό έργο των Ρέππα- Παπαθανασίου...κόβει την ανάσα με το σασπένς που διατρέχει όλο το έργο, τις ανατροπές που δεν σταματούν μέχρι την τελευταία σκηνή,την εμπνευσμένη ιστορία που έχουν φτιάξει με δεινότητα Μας έχουν...κλέψει με επιθεωρησιακά τους νούμερα,μας έχουν φέρει...δάκρυα στα μάτια από τις γερές κωμωδίες και τις δυνατές φάρσες τους,μας έχουν καθηλώσει με τα δραματικά τους έργα και τώρα μας συναρπάζουν με το πρώτο τους αστυνομικό έργο.Να το πεις...Κοκκαλάκι της νυχτερίδας; Όχι,να το πεις σκληρή δουλειά και ταλέντο.
Σε ότι κι αν κάνουν-θυμηθείτε και τις τηλεοπτικές και τις κινηματογραφικές τους δουλειές-δίνονται ολόψυχα και καταφέρνουν να μας κερδίζουν.Όπως και τώρα με το Παιχνίδι του δολοφόνου.
Απρίλιος 1959. Έπαυλη στην Κηφισιά. Ο εφοπλιστής Παύλος Μαυρίδης βρίσκεται νεκρός.Στη σκηνή εφτά πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος. Εφτά ύποπτοι με σημαντικά κίνητρα αλλά και ατράνταχτα άλλοθι. Άδηλα λόγια, ανατροπές και ένα θανάσιμο αίνιγμα που καλείται να λύσει ο αστυνόμος Στεφανίδης. Ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου με το πρώτο αστυνομικό τους έργο ατοτίουν φόρο τιμής στην Αγκάθα Κρίστι και τον Γιάννη Μαρή και κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι και το τελευταίο λεπτό της παράστασης που σκηνοθέτησαν καίρια.
ΜΕΓΑΛΟΣ άσσος της παράστασής τους-ή μάλλον ο μεγαλύτερος για την ακρίβεια- είναι ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.Ο άξιος ηθοποιός που έχει κάψει πολλά χιλιόμετρα στην γόνιμη καριέρα του, πετυχαίνει στο «Παιχνίδι»τους μια απ’ τις πληρέστερες ερμηνείες του. Στον Αστυνόμο Στεφανίδη που «ντύνεται» έχει ζηλευτό μέτρο, ακρίβεια, δεινότητα, αμεσότητα. «Παίζει» με βλέμματα,με παύσεις,υπογραμμίζει τις ατάκες, απογειώνει τις δυνατές σκηνές του. Μια μεγάλη προσωπική του «νίκη» το δίχως άλλο.
Πλάι του εντυπωσιάζει η εμπειρότατη Ελισάβετ Μουτάφη στο ρόλο της αδελφής του θύματος,της Κλαίρης που κρύβει πολλά μυστικά τα οποία αποκαλύπτονται κατά την διάρκεια του έργου. Η εξαίρετη ηθοποιός «σαρώνει»τη σκηνή και εντυπωσιάζει τόσο στις δραματικές κορυφώσεις του ρόλου,όσο και στην κυνικότητα-βιτριολικότητα της ηρωίδας,ενώ υπηρετεί με μαεστρία το είδος που της πηγαίνει-και του πηγαίνει πολύ.
Η Ευαγγελία Συριοπούλου έχει εντονότατη σκηνική παρουσία και είναι συνεπής στον ρόλο της όπως εξαιρετικά συνεπής είναι και ο ευθύβολος Μιχάλης Μαρίνος.Η Σύλβια Δελικούρα έχει αμεσότητα,ο Τόνυ Δημητρίου ευστοχία, ο Δημήτρης Κυρατσούδης αλήθεια.Εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις του Μάνου Ιωάννου-ειδικά στη δραματική του «έκρηξη». Να πας στο Ήβη!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση