GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιράν: Τέλος στις επιχειρήσεις διάσωσης - Περισσότερα από 450 τα θύματα του σεισμού

Τετρακόσιοι πενήντα νεκροί και πάνω από 7.000 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του ισχυρού σεισμού που έπληξε το Ιράν την Κυριακή...


Τετρακόσιοι πενήντα νεκροί και πάνω από 7.000 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του ισχυρού σεισμού που έπληξε το Ιράν την Κυριακή. Οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι τερματίστηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις περιοχές που επλήγησαν καθώς οι πιθανότητες να βρεθούν άλλοι άνθρωποι ζωντανοί πλέον εκμηδενίστηκαν.

Ο σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών έπληξε περιοχές κοντά στα σύνορα με το Ιράκ ισοπεδώνοντας χωριά και συνοικίες πόλεων σε ορεινά τμήματα της επαρχίας Κερμανσάχ, στο δυτικό Ιράν, την ώρα που πολλοί κάτοικοι κοιμούνταν.

Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, χιλιάδες άνθρωποι περνούν τη νύχτα σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς με σκηνές, ενώ πολλοί αναγκάστηκαν να περάσουν και δεύτερη νύχτα στο ύπαιθρο, παρά το κρύο, λόγω του φόβου ότι θα εκδηλωθεί κι άλλος ισχυρός σεισμός. Έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 193 μετασεισμοί.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων τη Δευτέρα και κάλεσε τις αρχές να κάνουν ό,τι μπορούν για να προσφέρουν βοήθεια στους πληγέντες.

Αστυνομικοί, μονάδες των Φρουρών της Επανάστασης και παραστρατιωτικοί Μπασίτζι στάλθηκαν στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί θα επισκεφθεί την περιοχή την Τρίτη, που κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους.

Η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ρωσία, η Συρία και ο ΟΗΕ εξέφρασαν συλλυπητήρια στην κυβέρνηση και στον λαό του Ιράν για τα θύματα του σεισμού. Το Βερολίνο και τα Ηνωμένα Έθνη προσφέρθηκαν να στείλουν βοήθεια αν υπάρχει ανάγκη.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση