GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιερόσυλοι διέρρηξαν ναό κι έφυγαν με τις τσέπες γεμάτες - ΦΩΤΟ

Άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τη νύχτα τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στον Πύργο, που βρίσκεται απέναντι από το κτίριο της πρώην Νομαρχίας επ...


Άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τη νύχτα τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στον Πύργο, που βρίσκεται απέναντι από το κτίριο της πρώην Νομαρχίας επί της οδού 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το iliaoikonomia.gr, η διάρρηξη υπολογίζεται ότι έγινε μεταξύ 2:00 και 5:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, την ώρα που στην περιοχή έπεφταν αστραπές και βροντές, ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί από το θόρυβο που δημιούργησαν.

Οι δράστες αφαίρεσαν όλα τα αφιερώματα και τα πολύτιμα αντικείμενα από την εικόνα του Αγίου Διονυσίου, καθώς και το παγκάρι με όλα τα χρήματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι δράστες εισήλθαν στον ναό από την πλευρά του αύλειου χώρου, έκοψαν τη σιδερένια πόρτα του ναού και έσπασαν το τζάμι της πόρτας.

Στη συνέχεια εισήλθαν στον ναό, έσπασαν την προθήκη των αφιερωμάτων της εικόνας του Αγίου, κατόπιν διέρρηξαν το παγκάρι και αφαίρεσαν όλα τα χρήματα και εξαφανίστηκαν.

Νωρίς το πρωί ειδοποιήθηκε η αστυνομία και πήγε η σήμανση, ώστε να εντοπίσει τυχόν αποτυπώματα.

Το γεγονός έχει προκαλέσει αίσθηση, δεδομένου ότι σημειώθηκε σε έναν από τους κεντρικότερους ναούς του Πύργου, σε κεντρικό σημείο και υποτίθεται σε καλά φυλασσόμενη περιοχή.

Ο ιερέας, οι επίτροποι και ο κόσμος βρίσκονται στην εκκλησία αγανακτισμένοι για την αποτρόπαια αυτή πράξη.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι και με επικεφαλής τον ιερέα του ναού, ζητούν τη γρήγορη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Συνεργείο κλήθηκε προκειμένου να πάρει τη σιδερένια πόρτα και να την επισκευάσει.

Δείτε τις φωτογραφίες από το iliaoikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση