GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ! Η (ΠΑΤΡΙΚΗ) ΣΥΜΒΟΥΛΗ του Γιάννη Καψή στον Νίκο Μαστοράκη...

Nico Mastorakis     ΔΑΣΚΑΛΕ, ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ  Ο Γιαννης Καψης που εφυγε σημερα απο αυτη τη ζωη (για την αλλη εχω υποψιες...

Nico Mastorakis  
 ΔΑΣΚΑΛΕ, ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ 
Ο Γιαννης Καψης που εφυγε σημερα απο αυτη τη ζωη (για την αλλη εχω υποψιες αλλα οχι προσωπικη γνωμη) ηταν, μαζι με τον Τακη Λαμπρια, τον Χρηστο Πασαλαρη, τον Αλεκο Φιλιπποπουλο και, φυσικα, την Ελενη Βλαχου, ενας απο τους ανθρωπους που μου εμαθαν πολλα στην τεχνη και την τεχνικη του ρεπορταζ. Δουλεψα μαζι του σκληρα κι εντονα, στην τελευταια φαση της δημοσιογραφικης μου καριερας, στο "Εθνος" των 60s.
Θυμαμαι τη νυχτα των τανκς, οπου καθως βρηκα τους δρομους κλεισμενους στο Συνταγμα, σκεφτηκα το πλησιεστερο καταφυγιο, τα γραφεια του "Εθνους." Τα βρηκα κλειδαμπαρωμενα, χτυπησα, ξαναχτυπησα και βγηκε ο ιδιος ο Καψης, αλλα δεν μου ανοιξε. "Φυγε και πηγαινε οπου μπορεις, αλλα οχι εδω, εδω κινδυνευεις, εδω θα ερθουν πρωτα" μου ειπε κι η φωνη του δεν ετρεμε. "Και μην πεις πουθενα οτι με ξερεις." Το τελευταιο με το δηθαν αθωο αλλα παμπονηρο χαμογελο του.
 Αργοτερα στη ζωη μας, οταν ΠΑΣΟΚΟΙ (βλεπε Πρωτοπαπαρας) και γιαλαντζι αριστεροκουκουεδες μου την επεφταν ομαδικα για την εκπομπη του Πολυτεχνειου, ο Καψης ηταν εκεινος που με πηρε τηλεφωνο, οταν ειχα προσλαβει τον γιο του ως newscaster στο Star. Για να μου πει ποσο χαρουμενος ηταν που ο Μανωλης θα μαθαινε τηλεοραση διπλα μου, επειδη εκεινος ηξερε ποιος ακριβως ειμαι, ειπε και μου εδωσε πατρικη συμβουλη, "τους αλλους να τους γραφω μονιμως στα α#$%^&α μου." Μια απο τις συμβουλες που κρατησα ευλαβικα στα χρονια που ηρθαν μετα, αν και την ειχα εφαρμοσει πριν την ακουσω απο το στομα ενος αξιου δασκαλου που αφησε το καλο του σημαδι στην ελληνικη δημοσιογραφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση