Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 2o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017

  Τσακαλώτος: Έχει αλλάξει το κλίμα και νομίζω πως αυτό θα επηρεάσει σιγά-σιγά και την πραγματική οικονομία


  «Είμαστε σε καλό δρόμο, να κλείσει η αξιολόγηση και να αρχίσουν οι σοβαρές συζητήσεις, να διευκρινιστεί τι θα πάρουμε για το χρέος και ποια θα είναι η φύση της εξόδου. Το βλέπουμε τις τελευταίες μέρες που πέφτουν οι τιμές των ομολόγων μας και αυξάνεται η ζήτηση τους. Έχει αλλάξει το κλίμα από τους Θεσμούς, από τους επενδυτές και νομίζω πως αυτό θα επηρεάσει σιγά-σιγά και την πραγματική οικονομία» δήλωσε o υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από την Πρέβεζα όπου παραβρέθηκε σε εκδήλωση για την παραγωγική ανασυγκρότηση.
  Ο υπουργός Οικονομικών θεωρεί προφανές «πως σε μία περίοδο ύφεσης και αβεβαιότητας, που πολλοί δεν ξέρουν το αύριο, δεν ήταν εύκολο να γίνουν επενδύσεις ή να πάρουν πρωτοβουλίες». Υπογράμμισε ωστόσο, πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για σοβαρές συζητήσεις καθώς αλλάζει το κλίμα και πρόσθεσε: «Και αυτό θα δώσει ώθηση στο ολοκληρωμένο μας σχέδιο, που δεν είναι απλά να βγούμε από το μνημόνιο, αλλά μια έξοδο με πιο ισχυρή οικονομία, μία αναπτυξιακή πολιτική που έχει και βάθος και εύρος, που βασίζεται σε ένα διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο».
  Σε ερώτηση σχετικά με τα εργασιακά και τη φοροδιαφυγή, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αποκάλεσε κυνικούς τον ίδιο και τον κ. Χουλιαράκη: «Και οι δύο είπαμε στη συζήτηση για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού ότι όντως έχουμε ζορίσει τη μεσαία τάξη. Το έχουμε κάνει αυτό, γιατί είχαμε μία απόλυτη προτεραιότητα, να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση και πήρε καιρό να βρούμε χρήματα από τη φοροδιαφυγή. Μέσα στο μεσοπρόθεσμο υπάρχουν 3,5 δισ. ευρώ μειώσεις φόρων για τα επόμενα 5 χρόνια και νομίζουμε ότι καταλαβαίνουμε πως καθώς έρχεται η ανάπτυξη θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε και αυτά τα στρώματα όλο και περισσότερο».
  Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Οζυμαντίας είπε... 4 Νοε 2017, 12:25:00 μ.μ.

  Αρα κ. Τσακαλώτο θα παίρνουν οι νέοι το δίκαιο μεροκάματο, μισθό και όχι 300 ευρώ το μήνα με 50 ώρες εργασίας; Θα σταματήσει ο εργασιακός μεσαίωνας που επιβάλετε στους νέους;

  Item Reviewed: Τσακαλώτος: Έχει αλλάξει το κλίμα και νομίζω πως αυτό θα επηρεάσει σιγά-σιγά και την πραγματική οικονομία Rating: 5 Reviewed By: Press- gr