Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

ΝΔ: Πλαστά τα έγγραφα που κατέθεσε ο Καμμένος στη Βουλή

Share it:

Μη γνήσια ή πλαστά είναι τα έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος. Αυτό υποστήριξαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι τομεάρχες της Ν.Δ. Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Οι δύο τομεάρχες ανέφεραν ότι παραβιάστηκε ο νόμος για την πώληση στρατιωτικού υλικού που απαγορεύει ρητώς την ύπαρξη μεσαζόντων.
Ο κ. Βορίδης ανέφερε: «Στη διακρατική συμφωνία για την πώληση των βλημάτων, υπογραφή υπάρχει μόνο από την εταιρεία του Παπαδόπουλου. Ο υπουρός 'Αμυνας απέκρυψε αυτό το γεγονός κάτι που ισοδυναμεί με ψεύδος γιατί παραπλάνησε την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής ως προς το κρίσιμο αυτό θέμα. Γιατί ο κ. Καμμένος απέκρυψε ένα τέτοιο κρίσιμο θέμα; Όταν ανέκυψε δημοσιογραφικά το ζήτημα της ύπαρξης της εταιρείας του κ. Παπαδόπουλου, υποστηρίχθηκε ότι δεν ήταν μεσάζων αλλά πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας. Η ίδια εταιρεία όμως για τα ίδια βλήματα στην πορεία προέκυψε ότι είναι πληρεξούσιος της Ιορδανίας και στη συνέχεια ότι εκπροσωπούσε σε άλλα θέματα το Κατάρ και την Κένυα. Μία ανώνυμη εταιρεία λοιπόν από το Κιλκίς πώς βρέθηκε εκπροσωπούσα τεσσάρων κρατών και να δείχνει ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα όπλα που είχε βγάλει στην αγορά η Ελλάδα;», διερωτήθηκε ο κ. Βορίδης.
Και πρόσθεσε: «Ισχυρίστηκε ο κ. Καμμένος ότι "τον κ. Παπαδόπουλο δεν τον ήξερε". Και έμαθα τώρα ότι ο Παπαδόπουλος έδωσε συνέντευξη που λέει ότι έχει μακρά γνωριμία με τον κ. Καμμένο. 'Αρα εψεύσθη και ως προς αυτό. Ακολούθως ο κ. Καμμένος προσεκόμισε κάποια έγγραφα, έδωσε ένα κείμενο πληρεξουσιότητας της εταιρείας. Ποιος το έφερε, πού κατετέθη αυτό το κείμενο; Δεν έχει καμία σφραγίδα επικύρωσης, είναι μία απλή εξουσιοδότηση. Όταν αυτό αμφισβητήθηκε, ο κ. Καμμένος είπε ότι "εμείς κάναμε τα νόμιμα και ζητήσαμε από την Σαουδική Αραβία να μας βεβαιώσει ότι το έγγραφο είναι πραγματικό". Τα έγγραφα όμως που παρουσίασε επιβεβαιώνουν απλώς το προβληματικό της εκπροσώπησης, ενώ ακόμη και στα δύο ακόμη έγγραφα που κατατέθηκαν στην Βουλή για τον end user certificate, τον τελικό χρήστη, εμφανίζεται ως εξαγωγική οντότητα η εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου. Όμως άλλο είναι ο πληρεξούσιος και άλλο η εξαγωγική οντότητα».
Οι δύο τεομεάρχες υποστήριξαν ότι είναι εργώδης η προσπάθεια να συγκαλυφθεί ο ρόλος του κ. Παπαδόπουλου. Συμπυκνώνοντας: «Έχει αποδειχθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος έπαιρνε αμοιβές, δεν ήταν πληρεξούσιος, ήταν μεσάζων και ο νόμος έχει παραβιαστεί, άρα ο κ. Καμμένος έχει παραβεί τα καθήκοντά του. Η ανάκριση που θα ακολουθήσει αυτά πρέπει να δείξει. Γιατί παραβίασε το νόμο και παρέβη το καθήκον του, ποιον ήθελε να ωφελήσει και ποιον να βλάψει, γιατί είπε ψέμματα στην επιτροπή εξοπλισμών; Αυτά θα έπρεπε να ερευνήσει η Επιτροπή της Βουλής, όμως αυτή είναι η Βουλή της συγκάλυψης. Όμως είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει και άλλη σύνθεση της Βουλής που θα διερευνήσει την υπόθεση. Όταν απαγορεύσαμε τους μεσάζοντες το κάναμε γιατί οι μεσάζοντες δίνανε μίζες. Αυτή η διάταξη παραβιάστηκε και έγινε και τεράστια προσπάθεια να συγκαλυφθεί η παραβίασή της. Γίνεται μία τεράστια προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης που έφθασε μέχρι να εμφανιστεί ένα άλλο πρόσωπο σαν κακός μεσάζοντας, ο κ. Σφακιανάκης, ως να σχετίζεται με την σύζυγο του προέδρου της ΝΔ. Κάθε μέρα αποκαλύπτονται πράγματα, δεν πρόκειται να την αφήσουμε έτσι την υπόθεση», δήλωσαν οι δύο τομεάρχες της ΝΔ, που συμπλήρωσαν:
«Τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Καμμένος στην Βουλή είναι πλαστά. Όταν κάποιος δουλεύει για την Σαουδική Αραβία εισάγει στρατιωτικό υλικό. Είναι παράδοξο να εισάγει υλικό μία εταιρεία που από τα έγγραφα χαρακτηρίζεται ως εξαγωγική οντότητα».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στο αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ακυρωθεί η απόφαση για λόγους αρχής: «Οι ανθρωπιστικές ανησυχίες των στελεχών της κυβέρνησης είναι πολύ όψιμες. Μέχρι να έλθουν στην δημοσιότητα τα στοιχεία δεν υπήρχε ευαισθησία. Πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας άλλοθι και απεμπλοκής από οποιαδήποτε ευθύνη πολιτική, ποινική ή άλλη».
Κλείνοντας, άφησαν ανοικτό στο τέλος της έρευνας και με διαφορετική σύνθεση της Βουλής ακόμη και να συσταθεί Ειδικό Δικαστήριο για τους υπευθύνους, σημειώνοντας ότι στο ποινικό δίκαιο υπάρχει και η έννοια της πρόθεσης και της απόπειρας που περιλαμβάνει την αρχή τέλεσης, ενώ παράνομο είναι και το να προσπορίζεις παράνομα όφελος σε τρίτους.
Στη συνέντευξη Τύπου διανεμήθηκαν τα εξής:
1. Τη σύγκρισή των δύο Πιστοποιητικών Τελικού Χρήστη που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Καμμένος με μια αντίστοιχη σύμβαση διακρατικής συμφωνίας Σερβίας - Σαουδικής Αραβίας. Δείτε εδώ το έγγραφο
2. Το γνήσιο πιστοποιητικό της Σερβίας σας αποστέλλεται και σκέτο προς καλύτερη χρήση όπως και τα έγγραφα Καμμένου μαζί με τις δύο αιτήσεις χορήγησης σύμφωνης γνώμης για άδεια εξαγωγής του Βασ. Παπαδόπουλου προς το υπουργείο Αμύνης.
3. Το άρθρο 9 του νόμου του 3978/2011 που απαγορεύει τους μεσάζοντες σε διακρατικές συμφωνίες, και το οποίο, όπώς παραβίασε ο κ. Καμμένος.
Share it:
Reactions:

Πολιτική

Hotnews

Σχολιάστε το άρθρο:

1 comments:

 1. θέλουν ασφάλεια οι τσεκουράτοι νέο φασίστες...ΠΙΑ ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ!!! εδώ η ο καλός ΦΑΣΙΣΜΟΣ...

  Για μια «μικρή» υπόθεση εξοπλισμών, της τάξεως των 60 εκατομμυρίων ευρώ, βγήκε ο βόρβορος στoν αφρό. Για τις υποθέσεις των δισεκατομμυρίων δηλαδή τι γίνεται; Για 100.000 βλήματα (κι άλλα 200.000 με άγνωστα τροχιοδεικτικά) έγινε η ίδια η Βουλή σφαγείο! Μιλούσαν όλοι (πλην ΚΚΕ) για το αίμα λες και επρόκειτο για στραγάλια, για εξαγωγές κρασιού ή λαδιού. Όμως το κρασί και το λάδι είναι ευλογημένα πράγματα κι έτσι δεν μπορούμε να τα διαχειρισθούμε υπέρ πατρίδος. Αντιθέτως για τις σφαίρες του θανάτου πάει η αριστεία σύννεφο!
  Σε ένα έχει δίκιο ο Τσίπρας: στο καραβάνι. Πράγματι το καραβάνι περνάει! (φορτωμένο με όπλα). Και πράγματι τα σκυλιά γαυγίζουν! (απ’ τη χαρά τους).

  Όσο για τον άλλο, τον κ. Μητσοτάκη, φώναζε «που είναι τα λεφτά;» σαν να μην πρόκειται για ματωμένα λεφτά αλλά για γλαδιόλες. Γλαδιόλες ΜΚΟ. Όπως αυτή στην οποία συμμετέχει η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι... Στην εποχή μας δεν υπάρχει τίποτα πιο αθώο από τις ΜΚΟ – ρωτήστε τον κ. Μουζάλα και τον μισό ΣΥΡΙΖΑ.

  Το ηθικό πλεονέκτημα όλης αυτής της υπόθεσης είναι το εξής: ήθελαν οι Αμερικανοί να σπρώξουν όπλα στους Σαουδάραβες κι έβαλαν μεσάζοντα το ελληνικό κράτος;; Δεν είναι ο κ. Παπαδόπουλος ο μεσάζων (ή ο κ. Σφακιανάκης) αλλά η ίδια η Ελλάδα.

  Η «φτωχή πλην τιμία Ελλάς» που στα χέρια του Τσίπρα αποδεικνύεται (όπως και όταν ήταν σε χέρια άλλων) ικανή για μεγάλες ΑΤΙΜΙΕΣ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση