GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εισαγγελέας Εφετών: Ο θεσμός των αδειών πρέπει να διαφυλαχθεί

Ο θεσμός των αδειών είναι ό,τι πιο σύγχρονο και ωφέλιμο που έχει λειτουργήσει θετικά και για αυτό πρέπει να διαφυλαχθεί με συγκεκριμένα ...


Ο θεσμός των αδειών είναι ό,τι πιο σύγχρονο και ωφέλιμο που έχει λειτουργήσει θετικά και για αυτό πρέπει να διαφυλαχθεί με συγκεκριμένα κριτήρια, είναι η θέση που διατύπωσε ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής που εισηγήθηκε τις τροποποιήσεις στον Σωφρονιστικό Κώδικα, μιλώντας νωρίτερα στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής.

Στο μέτρο των αδειών αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας λέγοντας μεταξύ άλλων ότι είναι ένα θετικό μέτρο που δεν μπορεί να εφαρμόζεται οριζόντια και χωρίς να ισχύσουν ουσιαστικά κριτήρια για τη χορήγηση άδειας. "Έχουν σημασία τα 11 φορές ισόβια που καταδικάστηκε ο Κουφοντίνας ή το θέμα δεν πρέπει να μας απασχολεί;", σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Για μεθοδευμένη προσπάθεια υπονόμευσης του θεσμού των αδειών μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή και εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η ανάδειξη του θέματος της άδειας Κουφοντίνα γίνεται για τον αποπροσανατολισμό από ζητήματα όπως η φοροδιαφυγή που στερεί πόρους από το κράτος οι οποίοι θα μπορούσαν να κατευθυνθούν σε πολιτικές για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε γιατί δεν απασχολεί κανέναν το γεγονός ότι μια άδεια που θα μπορούσε να δοθεί στα οκτώ έτη εγκλεισμού, δίνεται στα 16 έτη. "Η άδεια προστατεύει την κοινωνία καθώς εξανθρωπίζει και εμποδίζει τις υποτροπές", είναι η άποψη που διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου που σημείωσε ότι "δεν μπορεί να λέγεται σοβαρά πως δεν ενδιαφέρει την κοινωνία αν ένας κατά συρροή δολοφόνος και τρομοκράτης, παίρνει άδεια".

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση