GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά να αποσυρθεί το σποτ για τη σεξουαλική παρενόχληση

Να αποσύρει άμεσα το βίντεο για τη σεξουαλική παρενόχληση παιδιάτρου σε μητέρα -το οποίο έγινε στο πλαίσιο καμπάνιας- ζητά από τη Γενική...


Να αποσύρει άμεσα το βίντεο για τη σεξουαλική παρενόχληση παιδιάτρου σε μητέρα -το οποίο έγινε στο πλαίσιο καμπάνιας- ζητά από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), μετά τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ).

Επίσης, ζητά, με επιστολή του προς τη γγ, Φωτεινή Κούβελα, να εξηγήσει στους πολίτες τους λόγους για τους οποίους προέβη σε αυτήν την απαράδεκτη πράξη, όπως τη χαρακτηρίζει.

Η επιστολή του ΠΙΣ προς τη ΓΓ Ισότητας, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Αλγεινή εντύπωση προκαλεί στην ιατρική κοινότητα το βίντεο που δημιούργησε και δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Ισότητας με αντικείμενο τη σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών και στο οποίο εμφανίζει παιδίατρο να παρενοχλεί μητέρα μικρού ασθενούς.

Ενδεικτικό της επιπολαιότητας με την οποία η συγκεκριμένη Γραμματεία χειρίστηκε τη δημιουργία του βίντεο είναι το γεγονός πως ουδέποτε επικοινώνησε με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, θεσμικό εκπρόσωπο των γιατρών της χώρας, προκειμένου να ζητήσει τη γνώμη του και να αναφέρει έστω ένα περιστατικό παρενόχλησης ασθενούς ή συνοδού από γιατρό. Ούτε άλλος φορέας της πολιτείας έχει ενημερώσει ποτέ τον ΠΙΣ για ανάλογες απαξιωτικές συμπεριφορές γιατρών, ώστε να προβούμε σε πειθαρχικές διαδικασίες.

Στη σύγχρονη ιατρική, ο γιατρός, έχοντας τη συναίνεση του ασθενούς, τον εξετάζει αξιοποιώντας την επισκόπηση και την ψηλάφηση σε όλα το σώμα του και προχωρά σε ελέγχους, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη διάγνωση και τη διασφάλιση της υγείας του ασθενούς. Εάν στον κλινικό και διαγνωστικό έλεγχο υπεισέλθει έστω και υπόνοια σεξουαλικής παρενόχλησης, τότε προκαλείται σοβαρό ρήγμα στη σχέση εμπιστοσύνης γιατρού-ασθενούς με τραγικές συνέπειες και για τις δύο πλευρές.

Δυστυχώς, το συγκεκριμένο βίντεο θέτει σε αμφιβολία τους αναγκαίους δεσμούς εμπιστοσύνης ανάμεσα στον ασθενή και τον θεράποντα ιατρό του και μάλιστα το πράττει χωρίς κανένα στοιχείο, το οποίο θα μπορούσε να δικαιολογήσει την ανερμάτιστη αυτή πράξη.

Καλούμε την Γενική Γραμματεία Ισότητας να αποσύρει άμεσα το συγκεκριμένο βίντεο και να εξηγήσει στον ΠΙΣ και τους πολίτες τους λόγους για τους οποίους προέβη στην απαράδεκτη αυτή πράξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση