ΔΗΜΟΦΙΛΗ

PRESS-GR

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 15ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Οι Ιταλοί θέλουν να αναγνωριστεί η πίτσα ως στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς

Share it:

Σε καμπάνια για να αναγνωριστεί η πίτσα ως στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιταλίας συμμετέχουν περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Ιταλοί, οι οποίοι έχουν υπογράψει τη σχετική διαδικτυακή δράση, απηυδισμένοι από τις διάφορες εκδοχές του αγαπημένου τους φαγητού, οι οποίες θεωρούν πως … προσβάλλουν την αξιοπρέπειά του!
Οι Ιταλοί ελπίζουν πως η UNESCO, το αρμόδιο πολιτιστικό σώμα του ΟΗΕ, θα χορηγήσει αυτό το ειδικό καθεστώς αναγνώρισης στην ναπολιτάνικη πίτσα, κατά την συνεδρίαση της διακυβερνητικής επιτροπής στη Σεούλ, την επόμενη εβδομάδα. Οι Ιταλοί θέλουν να αναγνωριστεί επίσημα ότι η παρασκευή πίτσας είναι μια μορφή τέχνης που γεννήθηκε στη Νάπολη.
Όπως εξηγούν οι οργανωτές της καμπάνιας, η αναγνώριση της πίτσας ως στοιχείου πολιτιστικής κληρονομιάς θα βοηθήσει στην καταπολέμηση αυτού που ονομάζεται «πειρατεία τροφίμων και οικειοποίηση». Θα σταματήσουν, δηλαδή, να υπάρχουν εκδοχές της πίτσας με ανανά, γαρίδες, καλαμπόκι, μαρούλι και ένα σωρό υλικά που όταν χρησιμοποιούνται στην πίτσα προκαλούν στους Ιταλούς αποστροφή.
Η εθνική ένωση παραγωγών τροφίμων Coldiretti επισημαίνει πως η ναπολιτάνικη πίτσα έχει ήδη αναγνωριστεί ήδη από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μοναδικότητά της και τώρα ο στόχος είναι να εξασφαλίσει και τη διεθνή αναγνώριση.
Πηγή πληροφοριών: The Telegraph
Share it:

Διεθνή

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση