GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O N. ΡΟΥΣΣΗΣ αποκαλύπτει! ΚΑΤΑΔΙΚΗ της Ελλάδας για τη δολοφονία του Τσαλικίδη...

Με σημερινή του απόφαση, που σύντομα δίνεται στην δημοσιότητα, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, εκδικάζοντας την υπ...

Με σημερινή του απόφαση, που σύντομα δίνεται στην δημοσιότητα, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, εκδικάζοντας την υπόθεση Τσαλικίδης κ.ά. κατά Ελλάδας (αίτηση 73974/14), καταδίκασε ομόφωνα την Ελλάδα, για παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή, στην περίπτωση του Κώστα Τσαλικίδη, που βρέθηκε κρεμασμένος στο διαμέρισμα του, την ημέρα που η τότε ελληνική κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του πρωθυπουργού και των μελών της.
Η απόφαση του ΕΔΑΔ αποτελεί «κόλαφο» προς τις ελληνικές αρχές , τις οποίες κατηγορεί ευθέως ότι δεν διεξήγαγαν αποτελεσματική έρευνα, για τα αίτια θανάτου του θύματος και διευκρινίζει ειδικότερα ότι:
Η αρχική έρευνα για την διακρίβωση των αιτίων θανάτου του, που έγινε μεταξύ 2005 και 2006, διαπίστωσε ότι
η αιτία του θανάτου του οφείλονταν στο ότι κρεμάσθηκε από μια θηλιά και η συμπληρωματική έρευνα, μεταξύ
2012 και 2014, επιβεβαίωσε τα συμπεράσματα της αρχικής έρευνας, παρόλο που δύο από τους τρεις νοσηλευτές
που συνέταξαν τις εγκληματολογικές εκθέσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αιτία θανάτου του Τσαλικίδη παρέμεινε ασαφής
Τα μέλη της οικογένειας Τσαλικίδη (Παναγιώτης, Γεωργία και Γιώργος) που κατέφυγαν στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ισχυρίσθηκαν ότι, τόσον η αρχική όσον και η συμπληρωματική έρευνα είχαν σοβαρές ελλείψεις.

Εκδικάζοντας σήμερα την προσφυγή τους το Δικαστήριο έκρινε ότι οι ελληνικές αρχές δεν είχαν πραγματοποιήσει «επαρκή και αποτελεσματική έρευνα» για την διερεύνηση των αιτίων θανάτου του Τσαλικίδη και διαπίστωσε ότι, οι αρχές βιάσθηκαν να κλείσουν την συμπληρωματική έρευνα, αναφέροντας απλώς τα σχετικά βήματα που είχαν κάνει και παραπέμποντας σε νέες εκθέσεις, χωρίς να υπεισέλθουν σε σημαντικές λεπτομέρειες.
Όπως η έλλειψη ενδείξεων τραυματισμού που συνήθως υπάρχουν σε περιπτώσεις αυτοκτονιών με θηλιά, την έλλειψη σημαδιών από το σχοινί στο λαιμό του κρεμασμένου, στην έλλειψη κινήτρου για αυτοκτονία καθώς και οι εντυπωσιακές διαφορές, μεταξύ των συμπερασμάτων της αρχικής και συμπληρωματικής εγκληματολογικής έκθεσης.
Δεν κατέστη καν σαφές, συμπληρώνει το Δικαστήριο, για ποιους λόγους ο Εισαγγελέας δεν άσκησε περαιτέρω δίωξη ή μία επιπλέον έρευνα, για να βρεί τα πραγματικά αίτια θανάτου του Τσαλικίδη.
Για να εκδώσει την καταδικαστική, για την Ελλάδα, απόφαση του το Δικαστήριο, σημειώνει πως έλαβε ιδιαίτερα υπόψη του ότι, ο Εισαγγελέας που είχε συντάξει την αρχική έκθεση είχε ρητώς αναφέρει ότι «ο θάνατος του Τσαλικίδη συνδέονταν αιτιωδώς με την υπόθεση των τηλεπαρακολουθήσεων»!
Με την απόφαση του το Δικαστήριο, υποχρεώνει την Ελλάδα να καταβάλλει 50.000 ευρώ στους συγγενείς του Τσαλικίδη και να πληρώσει και 4.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.

Νίκος Ρούσσης- Στρασβούργο
http://www.reporter.gr/Diethnh/Diethneis-Eidhseis/338095-EDAD-Katadikase-thn-Ellada-gia-%C2%ABkoykoylwma%C2%BB-sthn-ypothesh-%C2%ABaytoktonias%C2%BB-Tsalikidh
*Ολη η απόφαση στο συνημμένο (αγγλικά)
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: Judgment_Tsalikidis_and_Others_v._Greece_-.pdf (18

Πηγή: reporter.gr

3 σχόλια

  1. έχει τσαλικιγηδες αυτό που λέμε κυβερνοχώρος.. https://fosdem.org/2018/..στην μνήμη του Jonathan "avenj" Portnoy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κόσμος είναι γεμάτος από διασκεδαστικά προβλήματα που περιμένουν να λυθούν. Οι hackers εξερευνούν και τους αποκαλούμε εγκληματίες. Αναζητούν τη γνώση και τους αποκαλούμε εγκληματίες.

    Το hacking δεν φοβίζει μόνον, για τις μέχρι τώρα δράσεις και χρήσεις του. Φοβίζει κυρίως για τις απέραντες δυνατότητες που προσφέρει και για τους κινδύνους που εγκυμονεί, πέρα από τα όρια των όσων έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα. Οι κίνδυνοι αυτοί σχετίζονται με τις διεθνείς επικοινωνίες και συγκοινωνίες, με την εθνική άμυνα, με την ιδιωτική ζωή και το απόρρητο. Ή μήπως και με την πιθανότητα να μείνει γυμνή η εξουσία και η αυθαιρεσία; Το να είσαι hacker είναι πολύ διασκεδαστικό, αλλά είναι ένα είδος διασκέδασης που απαιτεί πολλή προσπάθεια. Η προσπάθεια απαιτεί κίνητρο.

    Για να είσαι hacker πρέπει να αποκτήσεις έναν ενθουσιασμό στο να λύνεις προβλήματα, να εξασκείς τις ικανότητες σου και την ευφυΐα σου. Αν δεν είσαι ο τύπος ανθρώπου που νιώθει έτσι εκ του φυσικού του, θα πρέπει να γίνεις για να τα καταφέρεις ως hacker. Διαφορετικά, θα δεις πως η ενέργειά σου για το hacking θα σπαταλιέται από παράγοντες όπως το σεξ, τα χρήματα, και η κοινωνική αποδοχή. Πρέπει, ακόμα, να αναπτύξεις ένα είδος πίστης στις δικές σου ικανότητες να μαθαίνεις. Έτσι, ακόμα και αν δεν ξέρεις τι απαιτείται για να λυθεί ένα πρόβλημα, αν ασχοληθείς με ένα κομμάτι του και μάθεις από αυτό, θα γνωρίζεις αρκετά ώστε να λύσεις το επόμενο κομμάτι -και ούτω καθ’ εξής- μέχρι να τελειώσεις. Θα λέγαμε πως μιλάμε ούτως ή άλλως για cracking, καθώς ο διαχωρισμός και η απόσταση από το Hacking είναι τεράστια. Hackers, είναι ο Linus, o Stallman και άλλοι. Και πάλι όμως σε αυτήν την περίπτωση, θα λέγαμε πως έχουμε τρεις «τύπους» crackers:

    Whitehat Hackers

    Ένας white hat χάκερ είναι κάποιος που, με τις δεξιότητες που έχει στους υπολογιστές και στο δίκτυο, επιτίθεται σε ένα σύστημα ασφάλειας είτε εκ μέρους των κατόχων του - αναζητώντας τρωτά σημεία που ένας κακόβουλος χάκερ θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί, έτσι ώστε να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες του συστήματος- είτε ως χόμπι.

    Blackhat HackersBlackhat Hackers

    Λέγεται, πως ο όρος «Black Hat Hacker» προέρχεται από τις παλιές ταινίες της Δύσης (τα γνωστά σε όλους μας Western/Γουέστερν), στις οποίες οι καλοί φορούσαν λευκά καπέλα και οι κακοί φορούσαν μαύρα καπέλα. Ένας black hat χάκερ είναι κάποιος που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια ενός συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή, χωρίς την άδεια των κατόχων του. Οι προθέσεις του είναι συνήθως κακόβουλες. Μπορεί ακόμα και να το κάνει για να αποκομίσει οικονομικά οφέλη. Επειδή ο στόχος του black hat χάκερ είναι να εκμεταλλευθεί τα τρωτά σημεία που θα ανακαλύψει, για ιδιωτικό όφελος, δεν θα τα αποκαλύψει στο κοινό ή στον κατασκευαστή ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να διορθωθούν. Ο συγκεκριμένος τύπος hacker μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά, τόσο σε μεμονωμένους χρήστες υπολογιστών όσο και σε μεγάλους οργανισμούς με την κλοπή προσωπικών οικονομικών πληροφοριών. Ενδέχεται να είναι ένας έφηβος ερασιτέχνης που διαχέει ιούς σε υπολογιστές ή ένας εγκληματίας του διαδικτύου που κλέβει αριθμούς πιστωτικών καρτών και άλλες χρηματοοικονομικές πληροφορίες. Στις δραστηριότητές τους περιλαμβάνεται ακόμα και η φύτευση προγραμμάτων παρακολούθησης με το πάτημα ενός πλήκτρου προκειμένου να υποκλέψουν τα δεδομένα και να εξαπολύσουν επιθέσεις ή να «κατεβάσουν»/χακάρουν ιστοσελίδες. Έχουν τα δικά τους συνέδρια για θέματα ασφαλείας, τα μεγαλύτερα εκ των οποίων είναι το DEFCON και το BlackHat. Τα συνέδρια αυτά τα παρακολουθούν τόσο επαγγελματίες σε θέματα ασφάλειας όσο και ακαδημαϊκοί, οι οποίοι θέλουν να μάθουν από τους black hat hackers. Ακόμα και αξιωματούχοι των δυνάμεων επιβολής του νόμου συμμετέχουν σε αυτά τα συνέδρια. Το 2001, μάλιστα, συνέλαβαν έναν Ρώσο προγραμματιστή μία ημέρα μετά το συνέδριο DEFCON επειδή έγραψε λογισμικό που αποκρυπτογραφούσε το format ενός Adobe e-book.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Grey Hat Hackers

    Υπάρχει βέβαια και ο grey hat χάκερ. Αποκαλείται έτσι λόγω του ότι μερικές φορές θα ενεργεί νόμιμα και άλλες φορές όχι. Συνήθως δεν hack-άρει για προσωπικό κέρδος, δεν έχει κακόβουλες προθέσεις. Χωρίς όμως να αποκλείεται και το γεγονός ότι μπορεί περιστασιακά να διαπράττει εγκλήματα. ch1 Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τέτοιου τύπου hackers/crackers, έχουν προσληφθεί από εταιρείες λογισμικού και ασφαλείας, μα και από εταιρείες τις οποίες παραβίασαν, ούτως ώστε να βελτιώσουν την ηλεκτρονική ασφάλειά τους. Αν και οι ίδιοι μπορούν να ασχολούνται και με το παραγωγικό Hacking, εν' τούτοις διαφέρει ριζικά η μια περίπτωση από την άλλη.

    Αν είναι ανήθικο;

    Εξαρτάται. Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς πως η παραβίαση για σκοπούς όπως η παιδοφιλία, για παράδειγμα, είναι ανήθικη. Ίσως ούτε και πως τα ηλεκτρονικά χτυπήματα σε κυβερνήσεις, για παράδειγμα στο Ισραήλ. Από την άλλη όμως, είναι και ιδιαίτερα διαδεδομένο το «σπορ» της παραβίασης για χρηματικό όφελος. Αυτό προφανώς έχει να κάνει με θέμα κουλτούρας και θέμα ηλικίας σε αρκετές περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που μετράει είναι το τελικό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από το επιτυχές σπάσιμο. Πρακτικά, σε κάθε νομικό σύστημα αυτό δεν είναι αποδεκτό και θεωρείται μορφή εγκλήματος, την οποία φροντίζουν και εκμεταλλεύονται οι κυβερνήσεις για να επιβάλλουν καθεστώτα καταστολής και παρακολούθησης. >>> Δείτε περισσότερα: #hacking #hackers #cracking Και επειδή η τεχνολογία τρέχει με ταχύτητα φωτός και οι cyberpunk ιστορίες επιστημονικής φαντασίας, μοιάζουν να ξεπροβάλλουν μπροστά μας ως άμεσο-μελλοντικές δυστοπικές κοινωνίες της πραγματικότητας, το Hacking και το Cracking, έχει αρχίσει και υπάρχει και σε έναν ακόμα τομέα, της Βιοτεχνολογίας και Βιομετρίας, όπου η παρουσία των Biohackers είναι γεγονός, έχοντας και πάλι να κάνει με τις διαφορετικές παραμέτρους και σκοπιά που το βλέπει κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση