GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σήμερα ξεκινά για 5η συνεχή χρονιά η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου!

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GR.EC.A., διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, η οποία ...

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GR.EC.A., διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Φέτος, η εβδομάδα εορτασμού θα διαρκέσει από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου. Κατά το διάστημα αυτό, πλήθος ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων θα παρέχει ελκυστικές προσφορές προς το καταναλωτικό κοινό, προτρέποντάς το να "βιώσει" την online αγοραστική εμπειρία.

Η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου πραγματοποιείται στα πρότυπα του Αμερικανικού Cyber Monday. Στην εορταστική αυτή περίοδο αυξάνει σημαντικά ο online B2C τζίρος, ενώ παράλληλα σηματοδοτείται η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων αγορών.

Την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε ο GR.EC.A., υπερδιπλασιάστηκε -σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά- η συμμετοχή των ηλεκτρονικών καταστημάτων. Υπήρξε, επίσης, ιδιαίτερα θετική αποδοχή από τους online καταναλωτές, αφού καταγράφηκε συγκριτική αύξηση του τζίρου κατά 69,59% την συγκεκριμένη εβδομάδα σε σχέση με την αντίστοιχη του 2015, καθώς και αύξηση κατά 28,17% σε σύγκριση με την προηγούμενη ημερολογιακά εβδομάδα.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτών, κ. Αντώνης Παπαδεράκης χαιρέτησε την προσπάθεια, δηλώνοντας ότι "Η καθιέρωση της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου ως ένα σημαντικό εμπορικό γεγονός αποδεικνύει αφενός την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς τις διαδικτυακές αγορές, αφετέρου την σημαντική δυναμική των επιχειρήσεων του κλάδου. O Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.) έχει συνεισφέρει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση με μια σειρά δράσεων. Στόχος της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή είναι να υποστηρίξει κάθε προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, προς όφελος της εγχώριας παραγωγής, της καινοτομίας και των καταναλωτών. Εύχομαι λοιπόν και η φετινή εβδομάδα να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για τον κλάδο συνολικά".

Οι καταναλωτές θα μπορούν από την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου να επισκέπτονται το ακόλουθο link και να ενημερώνονται για τα ηλεκτρονικά καταστήματα που συμμετέχουν στην εν λόγω ενέργεια, καθώς και για τις αντίστοιχες προσφορές τους: http://ecommerce-week-2017.greekecommerce.gr/

Επιπρόσθετα, οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν πως να πραγματοποιήσουν με ασφάλεια τις online αγορές και πληρωμές τους ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται σε ειδικό εκπαιδευτικό video στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://xeperaseto.greekecommerce.gr/

Για δηλώσεις συμμετοχής στην Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, τα ηλεκτρονικά καταστήματα μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω email: info@greekecommerce.gr.
Η συγκεκριμένη δράση υποστηρίζεται από τους στρατηγικούς συνεργάτες του GR.EC.A., και συγκεκριμένα τις εταιρείες Mastercard, First Data και Aegean Airlines.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου Ε.Σ.Η.Ε. (Greek eCommerce Association - GR.EC.A., www.greekecommerce.gr) αποτελεί το όργανο και τη φωνή των Ελληνικών Επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο του e- Επιχειρείν. Ο GR.EC.A. εκπροσωπεί σήμερα περισσότερες από 300 εταιρείες - μέλη από όλους τους κλάδους του εμπορίου. Το σήμα GR.EC.A, διασφαλίζει την αποδοχή και την τήρηση του Κώδικα Δεοντολογίας από όλες τις εταιρείες που είναι μέλη. Βασικός σκοπός του Συνδέσμου είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των κοινών συμφερόντων των μελών του και γενικότερα του κλάδου του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, η εκπαίδευση των επαγγελματιών του χώρου, η ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών και η ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση