GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θύελλα αντιδράσεων για τον Ματ Ντέιμον: «Άλλο να σου ακουμπήσουν τον κ@@@ και άλλο ο βιασμός»

Σφοδρό κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στα social media, αλλά και στον δημόσιο διάλογο των ΗΠΑ μία δήλωση του ηθοποιού Ματ Ντέιμον, ο ο...


Σφοδρό κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στα social media, αλλά και στον δημόσιο διάλογο των ΗΠΑ μία δήλωση του ηθοποιού Ματ Ντέιμον, ο οποίος τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες σεξουαλικών επιθέσεων και βιασμών που έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας στο Χόλιγουντ, αφότου άνοιξαν τα στόματα με αφορμή το λεγόμενο «σκάνδαλοΓουάνστιν».
«Δεν θα ήθελα να παντρευτεί ο Γουάνστιν κάποιον κοντινό μου. Αλλά αυτή ήταν η έκταση των όσων γνωρίζαμε. Εννοώ, πώς δεν μας προκάλεσε έκπληξη. Όταν ακούς «ο Γουάινσταϊν αυτό», «ο Γουάινσταϊν εκείνο», εννοώ… κοιτάξτε αυτόν τον τύπο! Φυσικά και είναι γυναικάς», είπε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Popcorn With Peter Travers» του ABC News, και προσέθεσε:
«Πιστεύω ότι είμαστε σε μία κομβική περίοδο. Και πιστεύω ότι είναι σπουδαίο. Θεωρώ θαυμάσιο το γεγονός ότι υπάρχουν γυναίκες που νιώθουν δυνατές να πουν την ιστορία τους και είναι απαραίτητο. Πιστεύω, όμως, ότι υπάρχει ένα φάσμα συμπεριφορών, σωστά; Και θα πρέπει να τα διαχωρίσουμε. Ξέρετε, υπάρχει διαφορά μεταξύ του να ακουμπάς τον κ... κάποιου και του βιασμού ή της αποπλάνησης παιδιού,. σωστά; Και οι δύο αυτές συμπεριφορές πρέπει να αντιμετωπιστούν και να εξαλειφθούν, δεν χωρά συζήτηση σε αυτό, αλλά δεν θα πρέπει να συγχέονται, σωστά»;
Οι δηλώσεις του 47χρονου ηθοποιού προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Η ηθοποιός Μίνι Ντράιβερ έγραψε στο Twitter: «Θεέ μου, σοβαρά; Είναι πολύ ενδιαφέρον (προφανώς και χωρίς καμία έκπληξη) το πώς άνδρες με τέτοιες απόψεις για τη διαφορά μεταξύ της σεξουαλικής παρενόχλησης, επίθεσης και βιασμού των γυναικών αποδεικνύει ότι είναι εντελώς κουφοί και ως εκ τούτου, συστηματικά μέρος του προβλήματος».
Έντονη ήταν και η αντίδραση της ηθοποιού Αλίσα Μιλάνο, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν εξοργιζόμαστε επειδή κάποιος μας έπιασε τον πισινό σε μία ταινία. Εξοργιζόμαστε επειδή μας κάνουν να το αντιλαμβανόμαστε ως κανονικό. Εξοργιζόμαστε επειδή σιωπήσαμε για τόσο καιρό. Υπάρχουν διάφορα στάδια στον καρκίνο. Μερικά θεραπεύονται, μερικά όχι. Αλλά παραμένει καρκίνος» και προσέθεσε: «Υπήρξα θύμα κάθε τέτοιου είδες σεξουαλικής επίθεσης τις οποίες περιγράφεις. Όλες πληγώνουν. Και όλες συνδέονται με μία πατριαρχία συνυφασμένη με έναν κανονικοποιημένο, αποδεκτό -ακόμη και ευπρόσδεκτο- μισογυνισμό».
Στα social media, ο κόσμος διχάστηκε αναφορικά με τις δηλώσεις του Ματ Ντέιμον. Άλλοι έσπευσαν να τον δικαιολογήσουν και άλλοι του επιτέθηκαν για τον τρόπο που επέλεξε να τοποθετηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση