GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το «τέρας» του Ερντογάν: Μια λιμουζίνα ειδικά για τον Τούρκο πρόεδρο

...

Τα βλέμματα τράβηξε η θωρακισμένη λιμουζίνα που μεταφέρει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο προστατεύει τον πρόεδρο από πιθανές επιθέσεις και είναι ειδικά κατασκευασμένη.

Σύμφωνα με τούρκικα μέσα, το αυτοκίνητο κόστισε 1 εκατομμύριο τούρκικες λίρες, δηλαδή περίπου 220 χιλιάδες ευρώ. Πρόκειται για το μοντέλο Maybach της Mercedes.

Μπορεί να επιταχύνει στα 97 χιλιόμετρα σε 5 δευτερόλεπτα. Διαθέτει μεταξύ άλλων θερμαινόμενα καθίσματα που κάνουν και μασάζ. Η θωράκιση που έχουν τα οχήματα της έκδοσης Maybach, τα οποία προορίζονται για ηγέτες διαθέτουν, όπως είναι φυσικό, και σημαντική θωράκιση. Δίπλα στους προβολείς του αυτοκινήτου, υπάρχει η δυνατότητα εκτόξευσης δακρυγόνου αερίου. Οι τροχοί του οχήματος είναι ανθεκτικοί στη διάτρηση και στην έκρηξη. Αλλά ακόμη και σε περίπτωση που τρυπήσουν, οι χαλύβδινες ζάντες επιτρέπουν στο όχημα να κινείται. Σε αντίθεση με τα απλά μοντέλα S600, το όχημα του Ερντογάν, το οποίο είναι μεγαλύτερο από τα κοινά μοντέλα, διαθέτει επίσης δυνατότητα προφύλαξης από φωτιά και από έκρηξης. Επίσης, έχουν ληφθεί και μέτρα προφύλαξης και σε πιθανή χημική επίθεση.

Το πλαίσιο του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένο από κράμα τιτανίου. Οι πόρτες είναι επίσης ενισχυμένες με 13 cm χάλυβα. Με άλλα λόγια, μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει ως "τέρας", όπως ονομάζεται και το όχημα άλλωστε που μεταφέρει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση