GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μην παχύνετε

Μία νέα ιαπωνική επιστημονική μελέτη αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που μασούν αργά όταν τρώνε, έχουν μικρότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μ...


Μία νέα ιαπωνική επιστημονική μελέτη αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που μασούν αργά όταν τρώνε, έχουν μικρότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μεταβολικό σύνδρομο και να παχύνουν.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τακαγιούκι Γιαμάτζι του Πανεπιστημίου της Χιροσίμα, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε αμερικανικό καρδιολογικό συνέδριο, παρακολούθησαν επί πέντε χρόνια 642 άνδρες και 441 γυναίκες με μέση ηλικία τα 51 έτη, που χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες ανάλογα με το πόσο γρήγορα έτρωγαν (αργά-φυσιολογικά-γρήγορα).
Διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που έτρωγαν πιο γρήγορα είχαν πιο πολλές πιθανότητες (11,6%) να εμφανίσουν μεταβολικό σύνδρομο, σε σχέση με όσους έτρωγαν με κανονικό ρυθμό (6,5%) ή με αργό (2,3%). Όσοι έτρωγαν πιο γρήγορα, είχαν μέσα σε αυτή την πενταετία πάρει περισσότερα κιλά, είχαν μεγαλύτερη περιφέρεια μέσης και υψηλότερο σάκχαρο, σε σχέση με όσους έτρωγαν αργά.
Το μεταβολικό σύνδρομο εκδηλώνεται, όταν κάποιος έχει τρεις τουλάχιστον από αυτούς τους παράγοντες κινδύνου: παχυσαρκία ιδίως στην κοιλιά, υψηλό επίπεδο σακχάρου, υπέρταση, υψηλά τριγλυκερίδια και υψηλή «κακή» χοληστερίνη (LDL).
"Το αργό μάσημα αποτελεί κρίσιμη αλλαγή στον τρόπο ζωής, η οποία μειώνει τον κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου. Όταν οι άνθρωποι τρώνε γρήγορα, δεν χορταίνουν εύκολα και τείνουν να φάνε ξανά. Επίσης το γρήγορο μάσημα προκαλεί μεγαλύτερες αυξομειώσεις του σακχάρου, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε ινσουλινοαντοχή" δήλωσε ο Γιαμάτζι.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση