GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο διάλογος Τσίπρα- Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου- ΒΙΝΤΕΟ

...

Δεκτός από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψή του στη χώραμας. Ο κ. Τσίπρας, αφού καλωσόρισε τον κύριο Ερντογάν στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σημειώνοντας πως «δική μου επιθυμία είναι οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας να βρίσκονται σε κλίμα συνεννόησης και καλής γειτονίας».

«Δεν ήταν ιστορική μόνο η επίσκεψη, αλλά και η πρόσκληση», τόνισε ο Πρωθυπουργός που συμπλήρωσε: «σκοπός είναι να επιδιώξουμε να χτίσουμε γέφυρες μεταξύ μας και όχι να υψώσουμε τείχη (…) ως μηχανικός που είμαι, ξέρω καλά ότι για να χτίσουμε γέφυρες πρέπει να έχουμε γερά θεμέλια».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε πως «νιώθω ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι ξανά σε αυτό το κτίριο, που μου είναι οικείο (…) πιστεύω ότι η Τουρκία και η Ελλάδα πρέπει να πιστέψουν σε κάτι. Πρέπει να πιστέψουν και να εστιάσουν στο «γεμάτο ποτήρι» και να μπορέσουν να παραμερίσουν το κενό του ποτηριού».

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση