GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να αποθηκεύετε τα ξύλα για το τζάκι μέσα στο σπίτι

Τα τελευταία χρόνια, η αποθήκευση των ξύλων για το τζάκι εντός του σπιτιού αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα trends. Η τάση αυτή δεν συμβα...


Τα τελευταία χρόνια, η αποθήκευση των ξύλων για το τζάκι εντός του σπιτιού αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα trends. Η τάση αυτή δεν συμβαίνει τόσο για πρακτικού λόγους, όσο για αισθητικούς.
Μάλιστα, κάποιοι διακοσμητές άρχισαν να σχεδιάσουν χώρους ειδικά διαμορφωμένους για την αποθήκευση των ξύλων. Με παρόμοιο τρόπο οι ιδιοκτήτες βρίσκουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν ενδοτοίχια ράφια για την αποθήκευση ή να εξασφαλίσουν χώρο κάπου στο σπίτι για να στοιβάξουν τα ξύλα τους.
Πράγματι, τα στοιβαγμένα ξύλα είναι πολύ όμορφα και δίνουν μια γήινη νότα στον χώρο. Είναι επίσης ιδιαίτερα πρακτικό να τα έχετε δίπλα στο τζάκι και να τα χρησιμοποιείτε με ευκολία. Υπάρχει, όμως, ένα κρίσιμο ερώτημα: Τι γίνεται με τα ζωύφια; Το ξύλο είναι φυσικό υλικό και αυτό σημαίνει πως μπορεί να φιλοξενήσει όλων των ειδών τα ξυλοφάγα έντομα, όπως το σαράκι, τους τερμίτες και άλλα.
Πώς γίνεται, λοιπόν, να φέρετε μέσα τα ξύλα και να αφήσετε έξω τα έντομα; Οι περισσότερες πηγές υποστηρίζουν πως πρέπει να βάζετε μέσα στο σπίτι μόνο τα ξύλα που πρόκειται να κάψετε και ίσως μερικά ακόμα που δεν θα παραμείνουν πάνω από 1-2 μέρες. Ειδάλλως, όλα τα ξύλα πρέπει να αποθηκεύονται τουλάχιστον 1,5 μέτρο μακριά από το σπίτι.
Τα ξύλα για το τζάκι έχουν συνήθως υγρασία λιγότερη από 20%, πράγμα που αποτρέπει ένα άλλο πρόβλημα: τη μούχλα. Επίσης τα ξύλα με λίγη υγρασία καίγονται καλύτερα και καπνίζουν λιγότερο. Ιδανικά θα πρέπει να τα αγοράζετε από το τέλος του καλοκαιριού μέχρι το φθινόπωρο για να έχετε τον μικρότερο δυνατό αριθμό εντόμων. Αν τα αγοράσετε από κάποιο βενζινάδικο ή σουπερμάρκετ είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να τα αφήσετε να στεγνώσουν. Τα «φρέσκα» αυτά ξύλα πρέπει να αφήνονται σκεπασμένα κάτω από τον ήλιο. Αυτό βοηθάει να σκοτωθούν τα έντομα. Ο χρόνος που χρειάζονται τα ξύλα για να ξεραθούν εξαρτάται από τον τύπο του ξύλου: τα μαλακά χρειάζονται 6-8 μήνες, ενώ τα πιο σκληρά 1-2 χρόνια.
Φυσικά, αν θέλετε να αποφύγετε πλήρως τα έντομα, μπορείτε πάντα να βάλετε στο σπίτι σας διακοσμητικά ξύλα και να φέρνετε μέσα τα πραγματικά μόνο όταν θέλετε να ανάψετε το τζάκι σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση