GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επεισόδια στις διαδηλώσεις την "ημέρα της οργής" στη Γερμανία - Έκαψαν σημαίες του Ισραήλ

...

Επεισόδια διαδραματίστηκαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Βερολίνο όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άνθρωποι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της "ημέρας της οργής", την Παρασκευή αντιδρώντας στην απόφαση Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Οργισμένοι διαδηλωτές έκαψαν σημαίες του Ισραήλ. Αργότερα η αστυνομία γνωστοποίησε με ανάρτησή της στο Twitter, ότι έθεσε υπό κράτηση δέκα άτομα, ενώ άσκησε διώξεις για 12 κατηγορίες, μεταξύ αυτών και την πυρπόληση σημαιών του Ισραήλ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Χάικο Μάας δήλωσε στο μεταξύ σε συνέντευξή του στην Bild ότι ο αντισημιτισμός δεν έχει καμία θέση στη χώρα, 

«Οποιαδήποτε μορφή αντισημιτισμού συνιστά επίθεση εναντίον όλων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ο αντισημιτισμός να έχει οποιαδήποτε θέση (στην κοινωνία) ξανά».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επισήμανε ότι ενώ οι επικρίσεις εναντίον της απόφασης Τραμπ είναι κατανοητές, οι πολίτες δεν έχουν κανένα δικαίωμα ή λόγο να καίνε την ισραηλινή σημαία, να υποδαυλίζουν το μίσος εναντίον των Εβραίων ή να θέτουν υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει.

Τόνισε επιπλέον ότι όποιος προέβη σε αυτές τις ενέργειες «πήρε θέση όχι μονάχα εναντίον του Ισραήλ αλλά και εναντίον του γερμανικού Συντάγματος» και η Γερμανία δεν θα το ανεχθεί αυτό.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση